4 Mayıs 2024 Cumartesi

Malatya'da iki yük treni çarpıştı

Malatya'nın Battalgazi ilçesine Kemerköprü Mahallesi yakınlarında iki yük treni çarpıştı. Kazada ilk belirlemelere göre bir kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

Malatya'nın Battalgazi ilçesine Kemerköprü Mahallesi yakınlarında iki yük treni çarpıştı. Kazada bir kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı. Kazada kayıp olan bir kişiyi arama çalışmaları ise devam ediliyor.

Elazığ'dan Malatya istikametine gelen bir yük treni ile Malatya'dan Elazığ istikametine giden başka bir yük treni, Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı Kemerköprü Mahallesi Karabağlar Mevkiinde kafa kafaya çarpıştı.

Kazada her iki trenin makinist bölümleri demir yığınına dönerken, bölgeye çok sayıda ambulans ve arama-kurtarma ekipleri sevk edildi.

Kazada yaralanan İbrahim Halil Kaya, Erdoğan Batar, Yılmaz Güneş ve ismi öğrenilemeyen bir kişi yaralı olarak kurtararak ambulanslarla hastanelere kaldırılırken, Mahmut Kaya isimli demiryolu çalışanın ise cansız bedenine ulaşıldı. Kazada trende bulunan Mehmet Ulutaş'ı arama çalışmaları ise devam ediyor.

Maden ve katı yağ taşıdıkları öğrenilen iki yük treninin çarpışması sonrası iş makineleri de olay yerinde çalışmalara katılıyor.