9 Mayıs 2024 Perşembe

Mahkeme torununa cinsel istismarda bulunan sanığı tahliye etti

Torununa cinsel istismarda bulunan Cafer Yılmaz, kadınların mücadelesi ve dayanışması sonucu tutuklandıktan kısa bir süre sonra tahliye edildi. Kararı değerlendiren Avukat Meriç Eyüboğlu, "Erkek adalet değil, gerçek adalet talebimizin ne kadar haklı olduğu bir kez daha görüldü" dedi. Feminist avukatlar da #CaferYılmazTutuklansın hashtagi ile eylem başlattı.

Feminist avukatların Temmuz ayında gündeme getirdiği Cafer Yılmaz'ın 3,5 yaşındaki torununa cinsel istismarda bulunmasına ilişkin davada, yine tecavüzcü erkek korundu. Kadınların mücadelesi ve dayanışması sonucu 6 Temmuz günü tutuklanan Cafer Yılmaz, 25 Aralık günü görülen ilk duruşmada savunması dahi alınmadan serbest bırakıldı.

Dün Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada, avukatı olmadığı için Cafer Yılmaz'ın savunması alınmadı. Yılmaz, sadece 5.5 ay tutuklu kaldıktan sonra, uzun tutukluluk gerekçesiyle ev hapsi kararı verilerek serbest bırakıldı.

MAHKEME HASTANE RAPORUNU GÖRMEZDEN GELDİ
Dosyada, 3.5 yaşındaki bebeğin cinsel istismara uğradığına dair Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden verilen bir rapor bulunuyor. Hastaneden verilen raporda, bebeğin yaşadıklarını ayrıntılı olarak anlattığı, anlattıklarının hiçbir yerde görebileceği, duyabileceği, hayal edebileceği şeyler olmadığı, ciddi bir travma yaşadığı belirtiliyor. Raporda kuvvetli istismar şüphesinden bahsedilirken, bebeğin psikolojik takip ve tedavisinin sürdüğü kaydediliyor.

Bu kanıtlar doğrultusunda tutuklanan Cafer Yılmaz, mahkemeye, kanıtları çürütecek herhangi bir delil sunmamasına, hatta savunma yapmamasına, tanıklar dinlenmemesine, kaçma şüphesine, tanıklara baskı yapma riskine rağmen tahliye edildi.

KIZLARINA DA CİNSEL İSTİSMARDA BULUNMUŞTU
Cafer Yılmaz'ın torununa cinsel istismar uyguladığı ortaya çıkmasının ardından, kızları da yıllarca babalarının cinsel istismarına maruz kaldıklarını açıkladı. Cafer Yılmaz hakkında, torununa uyguladığı cinsel istismarın yanı sıra kızlarına yönelik yıllarca uyguladığı sistematik istismar nedeniyle süren iki ayrı dava bulunuyor.

Karara tepki gösteren feminist avukatlar twitter hesaplarından bir floyd paylaşarak gelişmeleri aktardı. Feminist avukatlar #CaferYılmazTutuklansın hashtagi ile de eylem başlattı.

 

3.5 yaşındaki torununa cinsel istismarda bulunan “dede” dosyadaki delillere rağmen, savunması bile alınmadan tahliye edildi! Maalesef bu çağrıyı, bu hashtag ve bir flood ile yeniden yaygınlaştırmak zorundayız: #CaferYılmazTutuklansın! https://t.co/hsP9tS7Sy4

— feminist avukatlar (@feministavukatt) December 26, 2020

 

'EVDEKİ KADINLARIN CAN GÜVENLİĞİ TEHLİKEDE'
Dosyadaki delilleri ve Cafer Yılmaz hakkındaki iddiaları görmezden gelen Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararına tepki gösteren ailenin avukatı Meriç Eyüboğlu, yaşananları ETHA'ya  değerlendirdi.

Yılmaz'a ev hapsi verilerek, cinsel istismarda bulunduğu kızı ve bu yargılama süreçlerinin müsebbibi ilan ettiği ve sürekli suçladığı karısı ile aynı eve gönderilmesine tepki gösteren Eyüboğlu, "Her şey bir yana bu kadınların can güvenliği tehlike altında" dedi. Eyüboğlu, "Üstelik TMK gereğince bile, tanıklara baskı uygulanması, tutuklama nedenlerinden biridir. Bu kadınlar aynı zamanda dosyanın tanıkları. Verilen karar bu yönüyle de skandal bir karar" diye konuştu.

'CİNSEL İSTİSMARDAN KESİNLEŞMİŞ CEZASI VAR'
Cinsel istismara uğrayan 3,5 yaşındaki bebek, annesi ve babasının da can güvenliği endişesi taşıdığını belirten Avukat Meriç Eyüboğlu, "Bu adam sadece torununa ve kızlarına cinsel istismarda bulunan biri değil. Aynı zamanda komşusunun çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu için daha önce tutuklanmış, cezaevinde kalmış ve bu nedenle kesinleşmiş cezası olan biri" bilgisini paylaştı.

Eyüboğlu şunları söyledi: "Tüm bunlara rağmen ifadesi bile alınmadan, yani sorgusu tamamlanmadan 2 dakika süren duruşma sonrasında tahliye ve ev hapsi kararı verildi. Erkek adalet değil, gerçek adalet talebimizin ne kadar haklı olduğu bir kez daha görüldü" dedi.