18 Mayıs 2024 Cumartesi

Mahkeme kararı yok sayılıyor, Haber-Sen üyeleri sürgün ediliyor

PTT Genel Müdürlüğü davayı kazanmasına rağmen mahkeme kararını yok sayarak Haber-Sen iş yeri temsilcisi Baki Çınar'ı ikinci kez sürgün edildi. Mersin PTT Başmüdürlüğü de iş yeri temsilcisi Gülbin Avunç'un da mahkeme kararını yok sayarak geçici görev adı altında sürgün etti. Açıklama yapan Haber-Sen, bu usulsüzlük ve kanunsuzluğa karşı mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti. 

Liyakatsiz kadrolar ve AKP-MHP iktidarının temsilcileriyle donatılan PTT Genel Müdürlüğü'nün usulsüz ve kanun tanımayan uygulamaları, sürgün sevk, baskı ve mobbingi sürüyor. PTT Genel Müdürü ve Mersin Başmüdürü kazanılmış mahkeme kararlarını yok sayıyor. 

İKİNCİ KEZ SÜRGÜN EDİLDİ
PTT Genel Müdürlüğünde Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı Proje Yatırım Müdürlüğünde Başmühendis olarak çalışan Haber-Sen İş yeri Temsilcisi Baki Çınar, çalıştığı birimde mevzuata aykırı taleplere onay vermediği için 2021 yılında Ankara Başmüdürlüğü'ne sürgün edilmiş, Haber-Sen'in açtığı davayı kazanarak sürgünü iptal edilmiş ve görev yerine iade edilmişti. Ancak mahkeme kararına rağmen Çınar ayrıldığı müdürlüğe görevlendirilmeyerek, başka birimde görevlendirilmeye ve mobbinge uğradı. Bu duruma tepki gösteren Çınar, mahkeme kararı olmasına rağmen ikinci kez sürgün edildi.

MAHKEME KARARINA RAĞMEN SÜRGÜN EDİLDİ
Mersin PİM'de görev yapan Haber-Sen iş yeri temsilcisi Gülbin Avunç'un Mersin PTT Başmüdürlüğü tarafından, Çarşı PTT Merkez Müdürlüğüne isteği dışında yapılan tayini mahkeme kararı ile iptal edildi ve 10 Mayıs 2022'de görev yerine geri döndü. Ancak görevine başladıktan 2 gün sonra ise Mersin PTT Başmüdürü tarafından, Çarşı PTT Merkezine 3 ay geçici görevle tekrar görevlendirilerek bir nevi sürgün işlemine devam edilmiştir. Yerine de başka iş yerinden görevlendirme yapıldı.

HABER-SEN: MÜCADELEMİZ SÜRECEK
Konuya ilişkin açıklama yapan Haber-Sen Merkez Yönetim Kurulu, sendikal faaliyetlerin engellenmesinin kabul edilemeyeceğini belirtti. Açıklamada, "PTT yönetimi pervasızca hukuk kurallarını ve kararlarını görmezden gelerek yaptığı usulsüz uygulamalar ile kendini yasalardan üstün görmektedir. PTT Genel Müdürü ve PTT Mersin Başmüdürü açık olarak suç işlemektedir. Liyakatsiz olarak atananlar bu gün için baskı, zulüm, adam kayırma, yolsuzluk ve mevzuat dışı işlemler yapmaktadırlar Fakat her yaptıkları kanunsuz uygulama yarın hukuk önünde karşılarına çıkacaktır. Hiç kimse merak etmesin, Haber-Sen olarak bu süreci sonuna kadar takip edeceğiz. Hukuksuz her kararın altında imzası olan her düzeydeki PTT yöneticinden hesap sormaya ve bıkmadan usanmadan tüm hukuksuzlukların karşısında durmaya devam edeceğiz. Sürgünlerinizle, cezalarınızla, baskılarınızla bizleri yıldıramayacaksınız. Emeği ve emekçileri savunmaya devam edeceğiz. İş yeri temsilcilerimiz Baki Çınar ve Gülbin Avunç'un verilen mahkeme kararlarına uyularak görev yerlerine dönmeleri için mücadelemiz her mecrada artarak sürecektir" dedi.