30 Nisan 2024 Salı

Mahkeme başkanının hastalık nedeni gazetecilermiş!

Özgür Gündem Gazetesi Eş Genel Yayın Yönetmeni Eren Keskin ve Yazı İşleri Müdürü Reyhan Çapan hakkında Berkin Elvan haberleri gerekçesiyle açılan davanın duruşmasında mahkeme başkanı hastalığının nedenini gazetecilere bağladı.

İstanbul’da polisin attığı gaz kapsülüyle katledilen Berkin Elvan’a ilişkin haberler nedeniyle Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem Gazetesi Eş Genel Yayın Yönetmeni Eren Keskin ve Yazı İşleri Müdürü Reyhan Çapan hakkında açılan ve yeniden başlayan davanın 4’üncü duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya Eren Keskin ve Reyhan Çapan katılmazken avukatları Sercan Korkmaz hazır bulundu.

MAHKEME BAŞKANI HASTALIĞINI GAZETECİLERE BAĞLADI
Bir hafta önce Covid-19 olan ve karantinası bitirdikten sonra yeniden yaptırdığı testinin pozitif olmasına rağmen duruşmaya katılan mahkeme başkanı, Covid-19 olmasının gerekçesini gazeteciler olarak gösterip gazetecileri duruşma salonundan çıkarttı.
 
Duruşmada ilk olarak hakim değişikliğinden dolayı eski zabıtlar okundu.

Duruşmada söz alan avukat Sercan Korkmaz, müvekkillerinin üzerine atılı suçlamaları kabul etmediklerini dile getirdi. Sercan, “Mağdurun kimliği tüm Türkiye tarafından biliniyor. Mağdurun kimliğinin paylaşılmasının mağdurun üzerinde olumsuz bir etkisi yoktur. Mağdur vefat ettiği için kimlik bilgilerinin açıklanması nedeniyle ileride yaşamında olumsuz bir etki bırakmayacağı nedeniyle atılı suçtan müvekkillerimin beraatlarını talep ediyorum” dedi. 

Ardından söz alan iddia makamı eksik hususların giderilmesi talebinde bulundu.

DURUŞMA ERTELENDİ
Daha sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti Eren Keskin ve Reyhan Çapan’ın duruşmaya gelmesi için davetiye çıkartılmasına karar verdi. Duruşma, 24 Mayıs’a ertelendi.