20 Nisan 2024 Cumartesi

Mafya lideri Sedat Peker cemevinde ahkam kesti

Barış akademisyenlerini oluk oluk kan akıtmakla tehdit eden mafya lideri Sedat Peker, bir cenaze için verilen lokmaya katılmak için geldiği Beşiktaş Cemevi'nde Hz. Ali hakkında konuşup, cemevinin bölümlerini gezdi. Cemevi dedesi ve cemevi yöneticisinin Peker ile fotoğraf çektirmesi de Alevilerin tepkisine neden oldu.
Başta akademisyenler olmak üzere muhalifleri tehdit eden, oluk oluk kan akıtacaklarını söyleyen mafya-çete lideri Sedat Peker'in bir cenaze dolayısıyla verilen lokma için İstanbul Beşiktaş Cemevi'ne gelmesi ve cemevi dedesi Okan Doğaner ve cemevi yöneticisi Recep Sabuncu ve bir cemevi üyesiyle fotoğraf çektirmesi Alevilerin tepkisini çekti.
 
PİRHA'ya konuşan Beşiktaş Cemevi dedesi Okan Doğaner, Giresun Şebinkarahisarlı bir Alevi vatandaşın cenazesi camiden kaldırıldıktan sonra, aile Beşiktaş Cemevi'nde lokma verdi. Ölen vatandaşın çocuklarının arkadaşı olan Sedat Peker de lokmaya katılmak üzere Beşiktaş Cemevi'ne geldiğini söyledi.
 
Cemevine gelen Sedat Peker'e cemevi bölümlerini gezdirme teklifinde bulunduklarını belirten Beşiktaş Cemevi dedesi Okan Doğaner, Sedat Peker'in soysal medyada yazdığı gibi Peker'i cemevine davet etmediklerini, Peker'in kendisinin cemevine geldiğini söyledi.
 
Doğaner, Sedat Peker ile birlikte çekildikleri fotoğrafa ilişkin de "Hz. Ali hakkında konuştuk. Herkes fotoğraf çektiriyordu. Biz de çektirdik" dedi.
 
Doğaner, Sedat Peker ile çektirdikleri fotoğraf nedeniyle kendilerine Alevilerin tepki gösterdiğini de söyledi.
 
Okan Doğaner, Beşiktaş Cemevi'nin 5 yıl önce Cem Vakfı'na bağlı olduğunu ancak bazı anlaşmazlıklar sonucu vakıftan ayrılarak bağımsz olduklarını kaydetti.