25 Nisan 2024 Perşembe

Maden şirketinden köylülere tehdit: Ya satacaksınız ya da devlet el koyacak

Kütahya'nın Simav ve Tavşanlı ilçesine bağlı Örenli, Dağardı, Kavaklı ile Evciler köyleri sınırlarında Zenit Madencilik tarafından köylülerin "Satmazsanız, devlet ücretsiz şekilde el koyacak" ifadeleriyle tehdit edildiği bildirildi.

Kütahya'nın Simav ve Tavşanlı ilçesine bağlı Örenli, Dağardı, Kavaklı ile Evciler köyü sınırları içerisinde madencilik faaliyetini genişletmek isteyen Zenit Madencilik'e karşı bölge halkının mücadelesi sürüyor.

BirGün'ün haberine göre; geçen yıl köylüler, halkın katılım toplantısına izin vermemesine rağmen ÇED sürecini devam ettiren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önümüzdeki günlerde projeye ilişkin son kararını verecek.

92,94 hektarlık alanda altın-gümüş madenciliği faaliyeti yürüten şirket, kapasitesini 668,85 hektara çıkarmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvurdu. Şahıs arazileri üzerinde faaliyetini genişletmek isteyen şirket, halkın arazilerini satın almak için hala uğraşıyor.

Topraklarını satmak istemeyen köylülerin şirket tarafından tehdit edildiği bildirildi.

Şirket, topraklarını satmak istemeyen köylüleri, "Satmazsanız, devlet ücretsiz şekilde el koyacak" sözleriyle tehdit ediyor.