3 Mayıs 2024 Cuma

Maden işçilerinin direnişi sürüyor

Soma Ege Linyitleri İşletmesi işçilerinin, Eynez açık ocağının bir bölümünün devrine karşı başlattığı direniş sürüyor. İşçiler, zorlu çalışma koşullarını ve eskiyen makinelerini videolu mesaj ile sosyal medyada paylaştı. 

Manisa'nın Soma ilçesinde Türkiye Kömür İşletmelerine bağlı Soma Ege Linyitleri İşletmesi bünyesinde bulunan Eynez açık ocağının bir bölümünün, Yeni Anadolu şirketine devrine karşı işçilerin başlattığı direniş devam ediyor.

Türk-İş’e bağlı Maden-İş Sendikası Soma Şubesi, direnişleri devam eden işçilerin çalışma koşullarına ilişkin video yayınladı. Sendika videoyu, "Bizler yer üstü Açık Ocak maden çalışanlarıyız. Görsellerde de izlediğiniz üzere, eskiyen makina parkımız ve ağır koşullarımızı sizlerle paylaşıyoruz" açıklamasıyla yayınladı.

Yayınlanan video kaydıyla birlikte sendika, "Ege Linyitleri İşletmesi’nde özveriyle yürütülen çalışmanın vurgulanması istenirken görüntülerde, Eynez açık ocağında ve diğer panolarda, yangına ve diğer iş güvenliği sorunlarına rağmen çalışmanın 35-40 yıllık makinelerle nasıl yürütüldüğü görülüyor" denildi.