20 Nisan 2024 Cumartesi

Maden işçileri yetkililere 2 Kasım'a kadar süre tanıdı

Bağımsız Maden-İş, Ermenek ve Somalı madencilerin yetkililere 2 Kasım'a kadar süre tanıdığını açıkladı.

Karaman Ermenek'te ödenmeyen maaşları ve patronları tarafından gasp edilen tazminat hakları için Ankara'ya yürüyüş başlatan maden işçilerinin direnişi 58'inci gününde.

Direnişe ilişkin Bağımsız Maden-İş'ten yapılan açıklamaya göre, Ermenekli madenciler için vali "söz" verdi, protokol yapılana kadar işçilerin bekleyişi sürecek. Somalı madenciler de "10 gün içinde sorunun çözüleceği sözü" için 2 Kasım Pazartesi gününe kadar devlet yetkililerine süre verdi.

Bağımsız Maden-İş Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu Ermenek'teki direnişle ilgili heyetin valiyle görüştüğünü belirtti. Pazartesi günü protokol zemini oluşturulacağı sözü verildiğini söyleyen Aksu, "Heyetimizin valilikle görüşmesi sonucunda, madencilerin talepleri üzerinde prensipte uzlaşıldı, ancak resmi bir protokol yapılıncaya kadar Ermenek meydanındaki bekleyişimiz devam edecek. Hiçbir oyalama girişimine fırsat vermeyeceğiz" dedi.

Aksu, Somalı işçilerin de 2 Kasım Pazartesi gününe kadar süre tanıdığını ekledi. İşçiler Manisa Kırkağaç Çamlığı'nda bekleyişlerini sürdürüyor.