23 Nisan 2024 Salı

'Madem oyları artsın diye katliam yaptılar...'

10 Ekim Ankara katliamında oğlu Korkmaz Tedik'i kaybeden Zöhre Tedik, 32. ay anma eyleminde yaptığı konuşmada, "Maden onlar oyları artsın diye bunu yaptılar, bizler de 24 Haziran seçimlerinde bunlardan hesap soralım" çağrısı yaptı.
ANKARA- 10 Ekim Ankara katliamında hayatını kaybedenler, 32. ayında katliamın yaşandığı yerde anıldı. 
 
10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği'nin (10 Ekim-Der) çağrısıyla Ankara Garı önünde bir araya gelen aileler ve yaralılara, Suruç Aileleri İnisiyatifi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara milletvekili adayları Filiz Kerestecioğlu ve Veli Saçılık ile siyasi parti ve sendikaların temsilcileri destek verdi. 
 
Anma, katliamın yaşandığı saat olan 10.04'de saygı duruşuyla başladı. "İnadına barış" pankartının açıldığı anmada, "10 Ekim'i unutma unutturma" sloganı atıldı.
 
10 Ekim-Der Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, yaptığı açıklamada, "Her ayın 10'unda buradayız ve her seferinde neredeyse aynı cümleleri ifade ediyoruz" dedi ve taleplerinin karşılanmadığını vurguladı. 
 
Katliam davasının sembolik olduğunu ifade eden Coşgun, nedenini şöyle açıkladı: "Bu katliamın gerçek sorumluları 19 IŞİD'li değil. Gerçek sorumlularını henüz maheme huzurunda görmüş değiliz." 
 
Yaptıkları suç duyurularının sonuçsuz kaldığını kaydeden Coşgun, "Gerçek adalet gelinceye kadar bu mücadele devam edecek" diye ekledi.
 
Ardından konuşan Filiz Kerestecioğlu, katliamın tanığı olduğunu belirterek, "Bir savcının olay yerine ne kadar geç geldiğine tanıklık ettim. Ama o savcıların şimdi mütaala vermek için ne kadar acele ettiklerini görüyorum" dedi. Kerestecioğlu, henüz mütaala verilemeyeceğini çünkü tüm delillerin toplanmadığını söyledi.
 
OYLARI ARTSIN DİYE BU KATLİAMI YAPTILAR
 
Katliamda hayatını Kaybeden Korkmaz Tedik'in annesi Zöhre Tedik de "Bunlar oyları artsın diye o dönem bu katliamı yaptılar. Çünkü katliamdan sonra kendileri bunu ifade etti. Maden onlar oyları artsın diye bunu yaptılar, bizler de 24 Haziran seçimlerinde bunlardan hesap soralım. Çocuklarımızın kanının yerde kalmaması için her alanda mücadelemizi yükseltelim" diye konuştu.