25 Nisan 2024 Perşembe

Lyon'da devrim şehitleri anıldı

Ölümsüzleşen MLKP MK üyesi Ahmet Şoreş ve MLKP komutanı Firat Newal şahsında devrim şehitleri Lyon'da anıldı. Ölümsüzlerin hesabının sorulacağı vurgulanan anmada, "Bir adım değil üç adım öne çıkma zamanı" dendi.

Fransa'nın Lyon kentinde HBDH ve KBDH'in çağrısıyla Place Bellecour'da bir araya gelen devrimci, yurtsever ve komünistler ölümsüzleri andı. Rojava'da şehit düşen MLKP MK üyesi Ahmet Şoreş (Zeki Gürbüz) ve  genç komutan Özgür Namoğlu (Fırat Newal), Paris'te 1 ve 2'nci katliamda şehit düşen Sakine Cansız, Evin Goyi, Abdurrahman Kızıl, Mir Perwer'i Lyon'un Place Bellecour meydanında andı.

'ÖNCÜLERİ ORTADAN KALDIRMAK İSTİYORLAR ÇÜNKÜ KORKUYORLAR'
MLKP temsilcisi eylemde yaptığı konuşmada, "Partimiz çok değerli iki yoldaşını kaybetti. Acımız büyük, öfkemiz daha da büyük. Türkiye ve Kürdistan devrimi, Rojava devrimi çok değerli iki savaşçısını, komutanını, önderini ve neferini kaybetti. Faşist şeflik rejimi, Kürt Özgürlük hareketini, PKK'yi ve MLKP'yi ortadan kaldırmaya kilitlendi. Faşist AKP-MHP iktidarı yalnız değil. ABD emperyalizmiyle, emperyalistlerle, gerici bölge iktidarlarıyla komünist, yurtsever öncüleri ortadan kaldırmak istiyorlar. Çünkü korkuyorlar" dedi.

SİHAlarla, kimyasallarla, bombalarla, katliamlarla,  tutuklamalarla; gasp ederek, el koyarak, kapatarak, yakarak, yıkarak ve suikastlerle saldırıldığını, bunun tek nedeninin korku olduğunu dile getiren MLKP temsilcisi, "Yoldaşlar devrimci mücadele bedeller gerektiriyor. Her alanda bedel kapılarından geçerek mücadele yürüttük. Böylesi saldırıları her dönem daha güçlü yanıtladık, daha emin adımlarla mücadeleyi büyüttük. Onların izinden yürüyecek ve and olsun ki hesabını soracağız. İşte Zeki Gürbüz yoldaş 57 yıllık ömrünün 34 yılını kesintisiz devrim mücadelesine adayan önder kadromuz, çizgi devrimcimiz. İşte Avrupa'nın göbeğinden yüzünü özgür alanlara çeviren genç komutanımız Özgür Namoğlu. Gün bir adım öne çıkma günüdür, örgütlü mücadeleyi büyütme günüdür. Başlar yukarı yoldaşlar" ifadelerini kullandı.

DEVRİME CAN VERENLER İÇİN SAYGI DURUŞU
Ölümsüzleşen Ahmet Şoreş ve Firat Newal, Paris katliamlarında şehit düşen  Sakine Cansız, Evin Goyi, Abdurrahman Kızıl, Mir Perwer şahsında devrime can suyu olanlar anısına saygı duruşuyla eylem devam etti.

"Şehit namirin", "Devrim şehitleri ölümsüzdür" sloganıyla kortejler oluşturuldu. Yürüyüş boyunca sık sık "Kürdistan faşizme mezar olacak", "Zap, Metîna, Avaşîn bijî berxwedana gerilla", "Sara, Rojbin, Ronahi, jin jiyan azadi", "Faşizme karsı omuz omuza", "Biji PKK, yaşasın MLKP" sloganları atıldı.

Yürüyüşte, "Şehit resimlerinin karanfillerle süslendiği siyah pankart" ile "Devrim şehitleri ölümsüzdür" ve MLKP imzalı "And olsun ki hesabını soracağız" yazılı pankartlar taşındı.

MLKP-KGÖ: BİR ADIM DEĞİL ÜÇ ADIM ÖNE ÇIKACAĞIZ
Mezopotamya derneği önünde sonlandırılan yürüyüşün ardından Komel'de anma programı devam etti. MLKP-KGÖ temsilcisi yaptığı konuşmada, MLKP MK üyesi Ahmet Şoreş (Zeki Gürbüz) ve  genç komutan Özgür Namoğlu'nun (Fİrat Newal) yaşamlarını anlattıktan sonra, "Düşmanın en değerlilerimizi koparıp aldığı, alçakça her türlü karşı devrim araçlarını kullanarak saldırdığı bu süreçte, ölümsüzlerimizin ardından öfke ve bilincimizle buradayız. Kavgada bilendik ve bugün Tıpkı Özgür yoldaş gibi Rojava devrimine can olacağız. Bir adım değil üç adım öne çıkacağız." denildi.

Alkışlarla karşılanan konuşmanın ardından, MLKP genç Komutanlarından Firat Newal ve Ahmet Şoreş'in yaşamlarını anlatan sinevizyon gösterimi ardından duygu yoğunluğu ortamında dakikalarca süren alkış ve sloganlarla anma sona erdirildi.