2 Mayıs 2024 Perşembe

Londra'da Cumartesi Anneleri ve açlık grevleri eylemi

İngiltere'nin başkenti Londra'da 17- 31 Mayıs Uluslararası Gözaltında Kayıplara Karşı Mücadele Haftası kapsamında Trafalgar Square'de oturma eylemi yapıldı.
17- 31 Mayıs Uluslararası Gözaltında Kayıplara Karşı Mücadele Haftası kapsamında Göçmen İşçiler Kültür Derneği (GIK-DER) Kürt Halk Meclisi, Roj Kadın Meclisi ve Sosyalist Kadınlar Birliği'nin (SKB) çağrısıyla Londra Trafalgar Square'de bir araya gelen kitle, gözaltında kayıplar ve açlık grevleriyle ilgili pankartlar ve dövizler açtı.
 
Eylemde yapılan konuşmalarda, gözaltında kayıpların, baskıcı rejimlerin mücadele veren örgütlü güçlere karşı uygulanan bir sindirme yöntemi olduğu, Nazi döneminde "Gece ve Sis Operasyonu" adı altında gerçekleşen gözaltında kaydedilme politikasının yakın zamanda Latin Amerika ve başta Turkiye olmak üzere Ortadoğu'da yaygın olarak kullanılan bir yöntem olduğu ifade edildi.
 
Leyla Güven'in başlatmış olduğu açlık grevinin 200. gününe yaklaştığı belirtilen konuşmada, tecridin kırılması için uluslararası kamuoyuna duyarlılık çağrısının yapıldığı eylem, önümüzdeki süreçte gerçekleşecek eylemlere duyarlılık çağrısı yapılarak son buldu.