3 Mayıs 2024 Cuma

Londra'da 1 Mayıs'a çağrı yapıldı

Londra'da göçmen işçi ve emekçiler 1 Mayıs'a çağrıldı. Irkçılığa, ayrımcılığa, kadına yönelik şiddete ve gençlerin geleceksizliğe mahkum edilmek istenmesine karşı mücadelenin önemine dikkat çekildi.

İngiltere'nin başkenti Londra'nın birçok bölgesinde çağrılarla göçmen emekçiler, kadınlar ve gençler 1 Mayıs'a çağrılıyor. 1 Mayıs'ta 12.00'de Clerkenwell Green meydanından Trafalgar Square'e yürüyüş düzenlenecek. 

GİK-DER: 1 MAYIS'TA SAVAŞA, İŞGALE VE YOKSULLUĞA KARŞI SOKAKLARA 
Londra'da faaliyet yürüten Göçmen İşçiler Kültür Derneği çıkardığı çağrıda göçmen işçi ve emekçileri, gençleri ve kadınları sokaklara davet etti. Britanya'da işçiler ve ezilenlerin giderek yoksullaştığını belirten GİK-Der şöyle devam etti: "Göçmen işçiler ve emekçiler bu koşullarda daha ağır ve kötü koşullarda çalıştırılıyorlar. Irkçı ayrımcılık artıyor. Kadınlar ayrıca erkek egemen ayrımcılığa, çifte sömürüye, şiddete uğruyor. Gençler yaşanabilir bir gelecek hayalinden yoksun. Toplumsal çürüme giderek hissedilir hale geliyor."

Muhafazakar Parti hükümetinin yaşam koşullarının hızlı kötüleşmesinin doğrudan sorumlusu olduğu belirtilen açıklamada GİK-Der, bütün işçi ve emekçileri 1 Mayıs'ta sokaklara çağırdı.

Londra'nın Edmonton ve Haringay bölgesinde stant açan, bildiri ve Atılım gazetesini dağıtan sosyalistler emekçileri 1 Mayıs'ta sokağa çağırdı. 1 Mayıs'a kadar yaygın bir 1 Mayıs çalışmasıyla İstanbul'da yükselen Taksim iradesini selamlayacaklarını belirten sosyalistler, çalışmalara güç vermeye çağırdı.