18 Mayıs 2024 Cumartesi

Londra SKB 25 Kasım programını açıkladı

SKB, Londra'da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlik takvimini açıklayarak faşizme ve erkek egemenliğine karşı mücadele çağrısı yaptı.
İngiltere'nin başkenti Londra'da çalışmalarını sürdüren Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), düzenlediği basın toplantısıyla 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü çalışmalarını başlattığını duyurdu.
 
25 Kasım'ın 1960 yılında Dominik Cumhuriyetinde Trujillo diktatörlüğüne karşı mücadele eden Maria-Teresa, Patria ve Minevra Mirabel kardeşlerin diktatörlüğün polisleri tarafından tecavüz edilip vahşice katledildikleri gün olduğu belirtilen açıklamada, "Bugün de kadınlar 25 Kasım'da sokağa çıkarak şiddete, ırkçılığa ve faşizme karşı mücadele etmeye devam ediyor. İngiltere'de her 5 kadından biri evinde eşi yada sevgilisi tarafından şiddete, her 10 kadından biri ise tecavüze uğruyor. Kadınların yüzde 45'i evde, sokakta ve işyerinde cinsel ve fiziksel şiddete maruz kalıyor. Kadına yönelik şiddet arttıkça, ekonomik krize karşı 'tasarruf' adı altında kadın sığınma evleri kapatılarak sayıları azaltılıyor. Taciz ve tecavüz gittikçe artıyor" denildi.
 
Açıklamada "Kadın katliamlarına, işgallere, açlığa, yoksulluğa ve sömürüye karşı; şiddete, ırkçılığa, faşizme karşı sesimizi hep birlikte sokaklara taşıyalım" diye çağrı yapıldı.
 
Londra SKB'nin 25 Kasım programı şöyle:
 
21 Kasım
Erkek Atölyesi
Konu: Kadın erkek eşitliğinden ne anlıyoruz
Saat: 19:00
Adres: Wedge House, White Hart Lane,  N17 8 HJ
 
23 Kasım
Film gösterimi
Saat: 19:30
Film: Kelebekler Zamanı
Adres: Wedge House, White Hart Lane,  N17 8 HJ
 
25 Kasım günü
Yürüyüş
Saat: 17:00
Yer: BBC binasının önü
Adres: BBC Portland Place London W1A 1AA