19 Nisan 2024 Cuma

LÖB, din dersi dayatmasını protesto etti

Kadıköy'deki Hayrullah Kefeoğlu Anadolu Lisesi'nde öğrencilere din dersinin dayatılmasını protesto eden LÖB, AKP'nin dinci, gerici eğitim sistemine karşı mücadele edeceklerinin altını çizdi.

Kadıköy Hayrullah Kefeoğlu Anadolu Lisesi'nde okuyan 9. ve 10. sınıf öğrencilerine "seçmeli ders" adı altında din dersi dayatılıyor. Liseli Öğrenci Birlikleri (LÖB), bu dayatmaya karşı okul önünde eylem yaptı.

Belirlenen seçenekler arasında hangisi tercih edilirse edilsin din dersi almak gerekiyor. Çünkü 9. sınıfta 5, 10. sınıfta 4 saatlik seçmeli ders süresini doldurmak için mutlaka din derslerinde bir saat seçmek zorunlu kılınıyor.

9. sınıf öğrencilerine sunulan seçeneklerde 2 saat yabancı dil, 2 saat sosyal etkinlik, 1 saat temel dini bilgiler ve 2 saat peygamberin hayatı. 10. sınıf seçenekleri ise 1 saat demokrasi ve insan hakları, 2 saat sosyal etkinlik, 1 saat temel dini bilgiler, 2 saat peygamberin hayatı.

LÖB: AKP'NİN DİNCİ, GERİCİ EĞİTİM SİSTEMİNİ KABUL ETMİYORUZ
Liseli Öğrenci Birliği (LÖB), öğrencileri dini eğitim dayatmasını Kadıköy Hayrullah Kefeoğlu Anadolu Lisesi önünde protesto eylemi yaptı. "Bu okulda seçmeli derslerde 'din' dersini seçmek zorunlu" yazılı pankartın asıldığı eylemde, halka yönelik yapılan konuşmalarda şunlar belirtildi: "Bu okulda öğrencilere seçmeli derste din dersini seçme zorunluluğu getirildi. Bu karar İnsan Hakları Avrupa Sözleşmesi'nin maddelerince eğitim özgürlüğüne aykırıdır. Haksızdır ve hukuka aykırıdır. Liseliler olarak bizlere AKP'nin dayattığı dinci, gerici eğitim sistemini kabul etmiyor ve okullarımızda mücadele etmeye devam ediyoruz."