21 Mayıs 2024 Salı

LÖB: Berfin'i örgütlü mücadelemizle alacağız

Üyeleri Berfin Polat'ın tutuklanmasına ilişkin yazılı açıklama yapan Liseli Öğrenci Birliği (LÖB), "Berfin'i örgütlü mücadelemiz ile alacak olan bizleriz. Tüm sıra arkadaşlarımızı yoldaşımızın sesi olmaya, dayanışmaya ve LÖB saflarında mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz" dedi.

Liseli Öğrenci Birliği (LÖB), siyasal iktidarla ilgili faşizm tanımı yapan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun (SGDF) paylaşımını retweet ettiği gerekçesiyle "Örgüt üyesi olmak" ve "Örgüt propagandası yapmak" iddialarıyla tutuklanan üyeleri Berfin Polat'a ilişkin açıklama yaptı.

'FAŞİZME FAŞİZM DEMEKTEN GERİ DURMAYACAĞIZ'
"Berfin'i alacağız" başlıklı açıklamada LÖB, "Yoldaşımız Berfin Polat, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek tutuklandı ve hapishaneye gönderildi. Hiç uzatmadan söyleyelim; liseliler çok iyi biliyor! Bu tutuklama, Berfin nezdinde faşizme 'faşizm' demekten geri durmayan, geleceksizliğe ve yoksulluğa itiraz eden ve hesap sorma cüretini gösteren tüm gençlik kitlelerine yönelik bir saldırıdır" dedi.

Berfin Polat'ın iktidarın kişiliksizleştirilip bencilleştirmeye ve yanına yedeklemeye çalıştığı liselilere kurtuluşun, "her okul sırasında, her koridorda, her sokakta örgütlenmesinde ve itirazlarımızın çözümünün örgütlü lise mücadelesinde olduğunu" işaret etmede en ön saflarda yer aldığı kaydedilen açıklamada, "Berfin'i tutuklayarak bu sesi susturabileceğini, bu cüreti kırabilebileceğini düşünenlere karşı yoldaşımızın yanında LÖB saflarında öfkemizi büyütüyor, faşizmin üzerine yürüyoruz" diye belirtildi.

Liseli Öğrenci Birliği açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"17 yaşında ve lise öğrencisi olan Berfin'i tutuklayanlar bugün demokratik lise mücadelesine ve taleplerinin önüne barikat çekebileceğini düşünse de bizler bu barikatları yıkmasını çok iyi biliyoruz. Bugün faşist iktidar Berfin'i tutuklayarak göz korkutabileceğini düşünse de biz bu saldırılara polisin attığı gaz kapsülü ile katledilen Berkin'den, Suruç'ta IŞİD tarafından katledilen liseli yoldaşlarımız Ece Dinç, Okan Pirinç ve Alican Vural'dan, katilleri aklanmaya çalışılan Rabia Naz'dan, Veysel'den, Mihraç'tan, Ceylan'dan ve daha nice çocuktan, daha nice liseliden aşinayız. Ama bilinsin, asla pes etmeyiz!

'BERFİN'İ ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZLE ALACAĞIZ'
"Örgütlü mücadelemiz ile okullarımızda, sokaklarımızda, evlerimizde sistematik bir baskıya ve sindirme politikalarına maruz bırakılan bizler, her daim olduğu gibi bugün de şehir şehir, sokak sokak birbirimizin, Berfin'in, tutuklanan ve eğitim hakkı gasp edilen sıra arkadaşlarımızın sesi olacağız. Berfin'i örgütlü mücadelemiz ile alacak olan bizleriz. Tüm sıra arkadaşlarımızı yoldaşımızın sesi olmaya, dayanışmaya ve LÖB saflarında mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz!"