26 Nisan 2024 Cuma

Liseli Gençlik Hareketi'nden Kadıköy'de eylem

"Biz yarış atı değil öğrenciyiz" diyen Liseli Gençlik Hareketi, "Eğitim sisteminin içi boşaldı. Biz de bu içi boş sistemi yaratanlara, sistemin kendisi gibi boş hale getirdiği çantalarımızı takdim ediyoruz" dedi. 

Liseli Gençlik Hareketi Koordinasyonu bugün Kadıköy'de Süreyya Operası önünde "Elimizde karne, sırtımızda çantalarımızla buradayız. Bizi puanlayan, sınayan hep eleştiren ve hor gören sistemi sınama sırası artık bizde" diyerek eylem yaptı.

Açıklamada, "Biz bu içi boş sistemi yaratanlara, sistemin kendisi gibi boş hale getirdiği çantalarımızı takdim ediyoruz." denildi. Pandemi şartlarında yetersiz önlemlerden kaynaklı okulların virüs yuvası olduğuna dikkat çekilen açıklamada, her geçen gün vakaların arttığı bu dönemde öğrencilerin yine tekrardan stres altında kaldıkları, sınavları ve konuları yetiştirmeye çalıştıkları belirtildi ve "Bizler yarış atı değil öğrenciyiz" vurgusu yapıldı.

Açıklama şöyle devam etti: "Daha bir hafta bile olmadan, milli eğitime ayrılan milyarlarca liralık bütçenin bir tartışması yürütüldü. Biz açıkçası öyle bir para görmedik. Madem bu kadar büyük paralar konuşuluyor; Peki neden gençler barınamadığı için parklarda, sokaklarda, okul önlerinde uyuyor? O paralar ile yurt yapılamıyor mu? Dünyanın en büyük havalimanını yapanlar öğrencilere yurt yapamıyor. Bu ülkede kaç tane öğrenci barınmaya parası olmadığı için cemaat yurtlarına muhtaç haberiniz var mı?

Enes Kara, Mehmet Sami Tuğrul, Bahadır Odabaşı ilk değillerdi son da olmayacaklar. Bu ülkenin Enesleri, Mehmetleri o hapsettiğiniz cemaat yurtlarından çıkıp teker teker karşınıza dikilecek. 2022 zamlarıyla birlikte sözde parasız olan eğitim; biz öğrenciler için birer lüks haline geldi. Bakın gerçekten bir test kitabı almak bir lüks artık. Okul araç-gereçlerinin ve temel ihtiyaçlarımız olan gıda ürünlerinin paramıza oranla kat ve kat arttı. Eğitim sisteminin içi boşaldı. Biz de bu içi boş sistemi yaratanlara, sistemin kendisi gibi boş hale getirdiği çantalarımızı takdim ediyoruz."