9 Mayıs 2024 Perşembe

Limter-İş'ten tersane önlerinden sokaklara 1 Mayıs çağrısı

Sabahın erken saatlerinde Kuzey Tersanesi önünde işçilere seslenen ve 1 Mayıs'ta Taksim'e çağıran Limter-İş, E5 üzeri İçmeler köprüsü ve Aydıntepe'yi 1 Mayıs'a çağrı afişleriyle donattı. 

Limter-İş sendikası tersanelerden, sokaklara işçi ve emekçilere sesleniyor, Taksim'i kuşanmaya, 1 Mayıs'ta alanlarda olmaya çağırıyoruz. 

Tuzla'da bulunan Kuzey Tersanesi önünde mesai saatleri öncesi işçilere seslenen Limter-İş üyeleri, 1 Mayıs'a bildirileri dağıttı. Bildiri dağıtımı sırasında işçilere seslenen Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, fabrikalardan tarlalara, tersanelere işçilerin üretimiyle yaşamın her alanında olduğunu kaydetti. "Patronlara trilyonlar kazandırıyoruz ama biz asgari ücretle yaşamaya zorlanıyoruz" diyen Saygılı, işçi ve emekçiden vergi alınırken iktidarın yandaş holdinglerin vergi borçlarını sildiğini kaydetti. 

Saygılı, "1 Mayıs'ta Taksim'de olacağız. Böyle yaşama koşullarına 'hayır' diyorsan, 'insanca yaşamak istiyorum' diyorsan 1 Mayıs'a sen de katıl. Emperyalist savaşlara, kapitalist barbarlığa hayır  diyorsan sen de 1 Mayıs'a katıl. Siyonist İsrail'in Filistin halkına katliamlarına hayır diyorsan 1 Mayıs'a sen de gel" çağrısı yaptı. 

Limter-İş üyeleri uzun süre bildiri dağıtımını sürdürdü, işçilerle sohbet etti. 

AFİŞLERLE DONATILDI
Bildiri dağıtımının ardından Limter-İş, E5 üzeri İçmeler köprüsü ve Aydıntepe'de "Emeğimiz, onurumuz, özgürlüğümüz ve geleceğimiz için 1 Mayıs'ta Taksim'deyiz", "emperyalist savaşa hayır, Filistin halkıyla dayanışmak için 1 Mayıs'ta Taksim'deyiz" afişleri yaptı.