19 Mayıs 2024 Pazar

Limter-İş'ten Filistin halkına destek eylemi

İsrail'in Filistinlilere yönelik katliamını protesto etmek için Tuzla İçmeler Köprüsünde basın açıklaması yapan Limter-İş Sendikası, Türkiye'nin İsrail ile askeri, ekonomik ve siyasi tüm ilişkilerini kesme çağrısı yaptı.
DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası, İsrail'in Filistinlilere yönelik katliamını protesto etmek için Tuzla İçmeler Köprüsünde basın açıklaması yaptı.
 
"Katil İsrail Filistin'den defol" pankartının açıldığı eyleme HDP İstanbul Milletvekili Aday Adayı Murat Ozan ve CHP İstanbul Milletvekili Aday Adayı Özlem Ağırman destek verdi.
 
Eylemde konuşan Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, "Haydut ABD emperyalizminin Ortadoğu'daki hançeri İsrail Filistin'de bir katliam yapıyor. 60'a aşkın Filintinli İsrail siyonistleri tarafından katledildi. 8 yaşındaki Leyla annesinin kucağında İsrail askerleri tarafından kurşunlanarak katledildi" dedi.
 
Nakba'nın (Büyük felaket) 70. yılı olduğunu hatırlatan Saygılı, 70 yıl önce siyonist İsrail'in Filistin topraklarını işgal ederek halkı göçe zorladığını ve yüzlerce Filistinli genci, kadını, çocuğu katlettiğini belirtti.
 
Emheryalist ABD'nin Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararı almasının bir provokasyon olduğunu vurgulayan Saygılı, "Bizler müslümanız diyoruz, Ramazan ayındayız, ama yanıbaşımızda bir halk katlediliyor. Ses çıkarmıyorsak bu bizim utancımız olmalıdır. Şayet İsrail siyonistleri bu kadar pervasız davranıyorlarsa, yanı başındaki müslüman halkların bunu seyretmesinden dolayıdır. Bizler işçiler, emekçiler olarak İsrail siyonistlerinin bu saldırısına duyarlı olsaydık, gerekli tepkiyi ortaya koysaydık, ABD ve İsrail bu kadar pervasız davranamazdı" diye kaydetti.
 
Türkiye'nin İsrail ile askeri, ekonomik ve siyasi bir ilişkinin olduğunun altını çizen Saygılı, "Sadece İsrail devletine ve yöneticilerine katil demek yetmez. Türk devletinin İsrail devletiyle hem siyasi, hem ekonomik, hem de askeri ilişkiler kesmeli" diye çağrı yaptı.
 
DİSK Limter-İş olarak halklara yönelik yapılan katliamlara bugüne kadar sessiz kalmadıklarını bundan sonra da sessiz kalmayacaklarını vurgulayan Saygılı, "Eğer sessiz kalırsak insanlığımızı yitiririz. Filistin halkına yönelik yürütülen bu katliama, bu soykırıma karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz" diye belirtti.