19 Mayıs 2024 Pazar

Limter-İş'ten çağrı: Barbar, zorba kapitalist düzene karşı 1 Mayıs'ta meydanlara

DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası, Tuzla'da Sedef Tersanesi önünde barbar, zorba kapitalist düzene karşı tersane işçilerini 1 Mayıs'ta meydanlara çağırdı.

DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası, Tuzla'da Sedef Tersanesi önünde işçilere 1 Mayıs bildirisi dağıttı, tersane işçilerini 1 Mayıs'a taleplerini haykırmaya davet etti.

Bildiri dağıtımı sırasında konuşan Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı, "Bir avuç sermayedar ve siyasi iktidarın etrafına çöreklenmiş yandaş, zevk sefa içinde yaşarken bizim payımıza çalışırken ölmek, hastalanmak, açlık sınırı altında ücret almak, semt pazarlarının artıklarını toplamak düştü. Yandaş müteahhitler ve patronların kasaları şişerken bizler yoksullaşıyoruz" dedi.

Siyasi iktidar ve patronlar halkın sağlığı söz konusu olan salgını bile fırsata çevirdiğini kaydeden Saygılı, "Pandemi dönemi boyunca açıklanan ekonomi paketlerinden bizim payımıza hep açlık, yoksulluk ve işsizlik düştü. Patronların kasaları salgın döneminde dolup taşarken bizler kiralarımızı, faturalarımızı ödeyemez haldeyiz. Kredi kartı borçlarının altında eziliyoruz. İşçinin zor günü için işsizlik sigortasında biriken alın terimiz bile yandaşlara peşkeş çekiliyor" diye belirtti.

"İktidar patronlara her türlü hakkı altın tepside sunarken bizler anayasal hakkımız olan sendikalaşma hakkımızı bile kullanamıyor, kuralsızlığa, keyfiliğe, yasadışılığa itiraz edemiyoruz" diyen Saygılı, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Edemiyoruz çünkü iktidarın patronlara sunduğu Kod-29 silahıyla bütün haklarımız gasp ediliyor, damgalanıyoruz ve sokağa atılıyoruz. Emeğimiz de özgürlüğümüz de tam bir kuşatma ve zorbalık altında tutuluyor. Tersane işçiler olarak 1 Mayıs'ta 'fiili hizmet süresi zammı'nın uygulanması, aldığımız ücretlerin artırılması ve sigortamızın aldığımız gerçek ücretlerimizi üzerinden gösterilmesi, Covid-19 salgınında evde kalamayan, çalışmak zorunda olan işçiler olarak aşılamada öncelikli grup ilan edilme taleplerimiz etrafında buluşalım."

"Eskimiş, kokuşmuş barbar düzene mahkum değiliz" diye vurgulayan Saygılı, birlik, mücadele ve dayanışma günümüz olan 1 Mayıs'ta barbar, zorba kapitalist düzene karşı tersane işçilerini 1 Mayıs'ta meydanlara çağırdı.