27 Nisan 2024 Cumartesi

Limter-İş: Türkiye ile İsrail arasındaki ikili anlaşmalar feshedilsin

Tuzla'da Filistin'e destek eylemi yapan DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası, "Siyasal iktidara diyoruz ki, göstermelik karşı çıkmalardan vazgeçin, İsrail ile ikili anlaşmaları fesh edin" dedi.

DİSK'e bağlı Limter-iş Sendikası, Tuzla İçmeler Köprüsü'nde siyonist İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırısını protesto etti.

Tersane işçilerine Filistin halkına destek çağrısında bulunan Limter-İş Sendikası, "Filistin halkı yalnız değildir", "Katil ABD Ortadoğu'dan defol", "Direnen halklar kazanacak", "Katil İsrail Filistin'den defol" sloganlarıyla ABD ve İsrail'i protesto etti.

ORTADOĞU'DA DİRENEN HALKLARIN YANINDAYIZ
Eylemde konuşan Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı, "Emperyalistlerin desteğiyle, Filistin halkına yönelik saldırı ve işgali emekçiler olarak protesto ediyoruz. Çözüm, işçi sınıfının emperyalist haydutlara, kapitalist barbarlara karşı her yerde mücadeleyi yükseltmesindedir. Emekçiler olarak, Ortadoğu'da direnen Kürt, Ezidi ve Filistin halklarının direnişini selamlıyoruz. İşgalcileri, sömürgecileri, emekçiler olarak bir kez daha nefretimizle lanetliyoruz" diye konuştu.

İTALYA İŞÇİLERİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ
İtalya'da işçilerin limanlarda, İsrail'e gidecek olan silahları gemilere yüklemediğini hatırlatan Saygılı, "İşte işçi sınıfı olmak budur, sendika budur, sendikacılık böyle yapılır. Ülkemizdeki işçi ve emekçilerde görevlerini yapmalıdırlar" dedi.

İKİLİ ANLAŞMALARI FESH EDİN
Saygılı, "Bizlerin de işçi sınıfı olarak Filistin halkına karşı yapmamız gereken görevler var. Sokaklara çıkmalıyız ve bir taraftan protestolarımızı yaparken diğer taraftan da siyasal iktidara diyoruz ki, göstermelik karşı çıkmalardan vazgeçin, İsrail ile ikili anlaşmaları fesh edin" diye belirtti.