17 Mayıs 2024 Cuma

Limter-İş tersane işçilerine seslendi: Yaşamak için tek yol grev

Sabah vardiyasında Tuzla tersaneler bölgesinde çalışma yapan Limter-İş, "Patronlara milyarlarca bütçe ayıranlar, işçilere açlık ve salgınla ölümü tercih olarak sunuyor. Tercihimiz grev olsun. Yaşamak için tek yol grev" çağrısı yaptı.

DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası, sabah saatlerinde Tuzla İçmeler Köprüsü'nde yaptığı çalışma ile işçileri yaşam hakkı için grev çağrısı yaptı.

Sabah vardiyasında işe giden işçilere seslenen Limter-İş Sendikası yönetici ve üyeleri, işten atamaların yasaklanmasını, ücretli izin hakkının kullandırılmasını, borç ve faturaların, temel ihtiyaçların devlet tarafından karşılanmasını istedi. 

Tüm işçileri anayasal hakkını kullanarak greve çıkmaya çağıran Limter-İş, "Evde kal çağrısı yapanlar elektriğimizi, faturamızı, kiramızı nasıl ödeyeceğimizi söylemiyor. Hergün televizyonlardan çağrılar yapıyorlar. Kendileri saraylarda, köşklerde, korunaklı yerlerde kendilerini korumaya alıyorlar. Ama biz hergün işyerlerinde salgınla karşı karşıyayız. İşçi servislerinde salgın ile karşı karşıyayız" dedi.

"Biz insan değilmiyiz. Bizim çocuklarımız yaşamayı haketmiyor mu. Bizim annelerimiz, babalarımız yaşamayı haketmiyor mu?" diye soran Limter-İş, bu adaletsizliğe karşı çıkılmasını, hayır denilmesini vurguladı. 

Hükümetin aldatma yasasını bir kenara bırakarak tüm işçilerin yaşam hakkını güvenceye alması gerektiğinin altını çizen Limter-İş Sendikası "Patronlara 100 milyar bütçe ayırdılar. Bize ne ayırdılar? Bize açlık ve sefaleti layık görüyorlar. Buna karşı çıkmalıyız. Örgütlenmeli ve yaşam için greve hazırlanmalıyız" diye belirtti.