19 Mayıs 2024 Pazar

Limter-İş Sendikası, Yalova'da 1 Mayıs çağrısı yaptı

Limter-İş Sendikası, 1 Mayıs çağrılarını Yalova'nın Altınova ilçesinde bulunan Tersan Tersanesi önüne taşıdı.

DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası, 1 Mayıs çağrılarını Yalova'nın Altınova ilçesinde bulunan Tersan Tersanesi önüne taşıdı.

Jandarmanın engelleme girişimlerine rağmen tersane önüne giden Limter-İş üyeleri, bildiri dağıtarak tersane işçileri 1 Mayıs alanlarına çağrıldı.

Lemter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı, bildiri dağıtımı sırasında yaptığı konuşmada, "Pandemi dönemi boyunca açıklanan ekonomi paketlerinden bizim payımıza hep açlık, yoksulluk ve işsizlik düştü. Patronların kasaları salgın döneminde dolup taşarken bizler kiralarımızı, faturalarımızı ödeyemez haldeyiz. Kredi kartı borçlarının altında eziliyoruz. İşçinin zor günü için işsizlik sigortasında biriken alın terimiz bile yandaşlara peşkeş çekiliyor" diye belirtti.

"Tersane işçiler olarak 1 Mayıs'ta 'fiili hizmet süresi zammı'nın uygulanması, aldığımız ücretlerin artırılması ve sigortamızın aldığımız gerçek ücretlerimizi üzerinden gösterilmesi, Covid-19 salgınında evde kalamayan, çalışmak zorunda olan işçiler olarak aşılamada öncelikli grup ilan edilme taleplerimiz etrafında buluşalım" diyen Saygılı, "Eskimiş, kokuşmuş barbar düzene mahkum değiliz" diye vurguladı.

Saygılı, Kod-29, ücretsiz izin ve taşeron sisteminin yasaklanmasını, Covid-19'un meslek hastalığı sayılmasını istedi.

Saygılı, birlik, mücadele ve dayanışma günümüz olan 1 Mayıs'ta barbar, zorba kapitalist düzene karşı tersane işçilerini 1 Mayıs'ta meydanlara çağırdı.