11 Mayıs 2024 Cumartesi

Limter-İş işçilere birleşik mücadele ve genel grev çağrısı yaptı

Limter-İş Sendikası, tersane işçilerini DİSK'in 12 Aralık Pazar günü Kartal Meydanı'nda gerçekleştireceği mitinge katılmaya çağırdı. İşçilerin işe gidiş saati olan sabah erken saatlerde Tuzla Gemi tersanesi önünde bildiri dağıtımı yapıldı.

DİSK'e bağlık Limter-İş Sendikası Tuzla Gemi tersanesi önünde işçilere seslendi, 12 Aralık Pazar günü Kartal Meydanı'nda yapacaklara mitinge çağırdı.

DİSK'in düzenleyeceği mitinge katılım için işçilere bildiri dağıtan Limter-İş Sendikası üye ve yöneticileri, mitinge katılmaları için tersane işçilerine çağrı yaptı.

'EMEĞİMİZ, EKMEĞİMİZ, ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ İÇİN BULUŞUYORUZ'  
Bildiri dağıtımı sırasında işçilere seslenen Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı, "Artık yeter, bıktık. Biz çalışıyoruz, biz üretiyoruz, ama yüzümüz gülüp, karnımız doymuyor. Açlık sınırındaki ücretlere talim ediyoruz. 12 Aralık'ta işsizliğe, adaletsizliğe karşı Kartal Meydanı'nda buluşuyoruz. Emeğimiz, ekmeğimiz, özgürlüğümüz için Kartal Meydanı'ndaki mitinge sen de katıl" dedi.

'BİRLEŞELİM, GENEL GREV GENEL DİRENİŞİ ÖRGÜTLEYELİM'
Saygılı, işçilerin çaresiz ve bu düzene mahkum olmadığını vurguladı, "Bunun tek bir yolu var, birleşmek, mücadele etmektir. Adım adım genel grev, genel direnişi örgütleyeceğiz" diyerek işçileri birleşik mücadele ve üretimden gelen gücünü kullanma çağrısında bulundu.