17 Mayıs 2024 Cuma

Limter-İş, iş cinayetlerine karşı örgütlenmeye çağırdı

Limter-İş, Tuzla'da yaptığı basın açıklamasında tersanelerde yaşananlar başta olmak üzere iş cinayetlerine karşı örgütlenme ve birlikte mücadele çağrısı yaptı. 

İş cinayetlerine karşı mücadele sürüyor. DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası,Tuzla İçmeler'de Gisaş tersanesi ve Yalova tersaneler bölgesinde yaşanan iş cinayetlerine karşı örgütlenme çağrısı yaptı. 

"Dün Yalova'da bugün Tuzla'da iş cinayetleri her yerde. Hesabı sorulacak" yazılı pankartın açıldığı eyleme tersane işçileri ve Emek Partisi Tuzla İlçe Örgütü üyeleri katıldı.

Söz alan Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, son günlerde yaşanan tersanelerdeki iş cinayetlerini hatırlattı. Çalışma yaşamını "mayınlı tarla" olarak yorumlayan Saygılı, "Her taraftan işçi çığlıkları yükseliyor. Yalova Altınova ve Tuzla tersaneler bölgesinde son iki haftada iki arkadaşımızı kaybettik. 19 yaşındaki Yasin Demirdağ sefine tersanesinde yüksekten düşerek, Tamer Bozkurt açıktaki gemiyle römorkör arasına sıkışarak can verdi" dedi.

2022 yılının ilk sekiz ayında 39'u çocuk işçi olmak üzere en az bin 014 işçinin iş cinayetinde katledildiğini aktaran Saygılı, "20 yılda ise 30 bini aşkın iş cinayeti yaşandı. 'Çabuk çabuk çalış' deyim yerindeyse tersanelerde kanun haline gelmiş durumda. Çünkü tersane patronları biz işçilere karşı örgütlü. Emek ise dağınık ve örgütsüz. Çalışırken ölmemek, hastalanmamak için insanca yaşayabileceğimiz ücret, kişisel koruyucu malzemeleri alabilmek için şimdi birleşme, örgütlenme ve ayağa kalkma zamanı" çağrısı yaptı.