17 Mayıs 2024 Cuma

Limter-İş, imza kampanyasını Hidro Dinamik Tersanesi önünde sürdürdü

Limter-İş Sendikası, tersane işçilerinin ücret, sendikal haklar gibi temel hakları için başlattığı imza kampanyasını Tuzla Hidro Dinamik Tersanesi önünde sürdürdü.

DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası, geçtiğimiz günlerde, tersane işçilerinin ücret, sendikal haklar, Covid-19'a karşı korunma, sigortalarının gerçek ücret üzerinden yatırılması başta olmak üzere tersane işçilerinin temel hakları için başlattığı imza kampanyası devam ediyor.

Tuzla Hidro Dinamik Tersanesi önünde stand açan Limter-İş Sendikası, işçilerin taleplerini içeren bildiri dağıtımı yaparken, tersane işçilerini sendikaya üye olmaya davet etti.

Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı ve Genel Sekreter Hakkı Demiral'ın da katıldığı bildiri dağıtımında yapılan konuşmada "15-16 haziran 1970'de, gerek işçi sınıfının temel haklarına gerek işçi sınıfının sendikal haklarına saldırı başlatan sermaye ve onun iktidarına karşı on binlerce işçi sokaklara dökülmüş ve haklarına sahip çıkmıştı. Bugün işçi sınıfına karşı saldırıların, baskıların daha büyüğü ile karşı karşıyayız" denildi.

Tersane işçilerinin çok ağır çalışma koşullarına sahip olduğu vurgulanan konuşmada, "15-16 Haziran'a sahip çıkarak, onu örnek alarak yürümeliyiz. Öncelikle kendi haklarımıza kendimiz sahip çıkmalıyız. Örgütlenmek ve sendikalı olmaktan başka çaremiz yoktur. Başarı ancak örgütlülükle kazanılabilir. Sendika olarak, tersane emekçileri olarak ne istiyoruz" diye kaydedildi.