29 Mart 2024 Cuma

Limter-İş imza kampanyasını Anadolu Tersanesi önünde sürdürdü

Limter-İş Sendikası, Anadolu Tersanesi önünde dağıttığı bildirilerle tersane işçilerini sendikalarına üye olma çağrısı yaptı.

DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası, tersane işçilerine yönelik başta ücretler ve sendikal hakların kullanılması olmak üzere çok sayıda hak için başlattığı imza kampanyasına devam ediyor.

Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı ve Genel Sekreter Hakkı Demiral ve Yönetim Kurulu üyeleri bu sabah yine tersane önünde mesaiye gelen işçilere seslendi.

Anadolu Tersanesi önünde imza standı açan Limter-İş Sendikası bir taraftan işçilere bildiriler dağıtırken bir taraftan da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına teslim edilmek üzere imza toplamaya devam etti.

İşçilere hitaben konuşan Limter-İş Sendikası Genel Sekreter Hakkı Demiral, "Tersanelerde ağır iş koşullarında çalışıyoruz. Tersanelerde  fiili hizmet zammının uygulanmasını, sigortalarımızın aldığımız ücret üzerinden yatırılmasını, ücretlerimizin artırılmasını, tersanelerde iş kazalarının önlenmesini istiyoruz. Ağır ve tehlikeli işkolu olan tersanelerde fiili hizmet zammının uygulanmasını istiyoruz. AGİ'lerin ödenmesini istiyoruz" dedi.

Tersane patronları ve taşeronların bu kuralsızlığa devam etmesinin nedeninin işçilerin örgütsüzlüğü olduğunu söyleyen Demiral, "Çünkü siz örgütlü değilsiniz. Çünkü siz sendikalı değilsiniz. Onun için sizi DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası'nda örgütlenmeye ve haklarınızı savunmaya çağrıyoruz" diye belirtti.