29 Mart 2024 Cuma

Limter-İş Gebze'de işçilere seslendi: Şimdi birleşmenin zamanı

Sabah saatlerinde tersane işçileriyle bir araya gelen Limter-İş, örgütlenmeye ve mücadeleye çağırdı. 7 Şubat Salı günü Altınova Beşiktaş tersanesi önünde eylem yapacaklarını duyuran Limter-İş, "Şimdi birleşmenin, harekete geçmenin tam zamanı" dedi.

Limter-iş Sendikasının örgütlenme çalışmaları sürüyor. İnsanca yaşayacak ücret, eksiksiz işçi sağlığı iş güvenliği, fiili hizmet zammı (yıpranma payından 5 yıl erken emeklilik) ve sigortaların alınan ücret üzerinden yatırılması talepleriyle işçileri örgütlenmeye ve mücadeleye çağıran Limter-İş sabahın erken saatlerinde Gebze Eskihisar feribot iskelesinde işçilere seslendi.

7 Şubat Salı günü 08.00'da Altınova Beşiktaş tersanesi önünde Limter-İş'in çağrısıyla açıklama yapılacak. Limter-İş, aynı zamanda eyleme çağrı bildirileri de dağıtıldı.

Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, tersane işçilerine yaptığı konuşmada çok tehlikeli iş kolunda çalıştıklarını kaydetti. Tersane işçilerine sefalet ücreti ve ölüm dayatıldığını kaydeden Saygılı, "Bu bizim kaderimiz değil" dedi.

Bu sorunun çözümü için tek yolun örgütlenmek ve mücadele etmek olduğunun altını çizen Saygılı, 2008 yılı şubat ve haziran ayında gerçekleşen işçi ayaklanmalarını hatırlattı ve "Şimdi birleşmenin, harekete geçmenin tam zamanı" dedi.