5 Mayıs 2024 Pazar

Limter-İş emek ve doğa düşmanlarına karşı mücadeleye çağırdı

Sabahın erken saatlerinde Tuzla İçmeler köprüsünde işçilere seslenen Limter-İş, yerli ve uluslararası sermayenin, iktidar eliyle doğayı ve emeği sömürmesine karşı mücadele çağrısı yaptı. Erzincan İliç'te 9 işçinin iktidarın neoliberal ve rant odaklı politikaları yüzünden toprak altında kaldığına dikkat çeken Limter-İş Genel Başkanı Saygılı, hesap sormak için örgütlü mücadelenin önemini vurguladı.

DİSK'e bağlı Limter-İş emek, doğa ve halk düşmanı uluslararası ve yerli sermayeye karşı birlikte mücadeleye çağırdı. Erzincan İliç'teki yerli iştiraki Çalık Holding olan Anagold'a bağlı Çöpler Altın Madeninde yaşanan iş ve doğa cinayetine dikkat çeken Limter-İş, hesap sormanın örgütlü mücadeleden geçtiğini kaydetti.

Limter-İş sendikası sabahın erken saatlerinde Tuzla İçmeler köprüsünde işçi ve emekçilere seslendi, iş cinayetlerine karşı bildiri dağıttı. Burada söz alan Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, Türkiye dışında birçok ülkede siyanürlü altın çıkarmanın yasak olduğuna dikkat çekti. Emperyalist tekellerin kendi ülkelerinde siyanürlü altın çıkarmayı göze alamadığı için yerli işbirlikçileriyle Türkiye'de madenlerle doğayı ve emeği sömürdüğünün altını çizen Saygılı, "Doğamızı, suyumuzu, ormanlarımızı zehirliyorlar" dedi.

Kanadalı Anagold ve yerli işbirlikçisi Çalık Holding'e izin veren AKP iktidarı yüzünden Çöpler Altın Madeninde, 9 işçinin toprak altında kaldığını anımsatan Saygılı, "Hala toprağın altındalar. İşçi arkadaşlarımızı, halkımızı bu konuda duyarlı olmaya, hesap sormaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Erzincan'da yaşanan iş cinayetinin sorumlusunun patronlar ve önünü açan siyasal iktidar olduğunun altını çizen Saygılı, şu çağrıyla sözlerini sürdürdü: "İş cinayetlerine karşı duyarlı olalım. Erzincan'da yaşanan bu katliama sessiz kalmayalım. Tersane işçileri, iş cinayetlerinin ne olduğunu en çok bilen işçilerdir. Bizler tersane işçileri ve DİSK'e bağlı Limter-İş olarak Erzincan İliç'te yaşanan bu katliamı protesto ediyoruz. İşçi arkadaşlarımızı bu katliamdan hesap sormak için birlikte mücadeleye çağırıyoruz."