24 Nisan 2024 Çarşamba

Limter-İş: Covid-19 meslek hastalığı ya da iş kazası sayılsın

Limter-İş Sendikası, korona salgının meslek hastalığı ya da iş kazası sayılması talebiyle Tuzla'da işçilere bildiri dağıtımı yaptı. Sendika, aynı zamanda ücretlerin arttırılmasını, işyerlerine ücretsiz servisler konulmasını istedi, işçileri mücadeleye çağırdı.

DİSK'e bağlık Limter-İş Sendikası, koronavirüs (Covid-19) hastalığının meslek hastalığı ya da iş kazası sayılması talebiyle bildiri dağıtımı yaptı.

Sabah satalerinde Tuzla İçmeler Köprüsü'nde Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı'nın da katılımı ile bildiri dağıtımı yapıldı. 

Limter-İş üyeleri, yoğun olarak tersane işçilerinin bulunduğu duraklarda yaptıkları bildiri dağıtımı sırasında konuşmalar da gerçekleştirdi. Yapılan konuşmalarda, "Taşeron kadro ayrımına son verilsin, salgına yakalanan tüm arkadaşlarımız ücretli izine ayrılsın. Toplu taşımalar da salgın kaynıyor. İşyerlerimizden semtlerimize, semtlerimizden işyerlerimize servisler konulsun. Ücretlerimiz arttırılsın, çalışma saatlerimiz kısaltılsın. Covid-19 meslek hastalığı ya da iş kazası sayılsın" dedi.

Limter-İş yönetici ve üyeleri, tüm işçileri hakları için mücadeleye çağırdı.