9 Mayıs 2024 Perşembe

Limter-İş 8 işçinin zehirlendiği tersane önünden işçilere seslendi: Birleşin

15 Eylül günü 8 işçinin sızan gazdan zehirlendiği Kuzey Star Tersanesi önünde işçilere seslenen Limter-İş, "Birleşmediğimiz müddetçe iş cinayetlerine kurban gitmeye devam edeceğiz. Birleşmediğimiz müddetçe geçtiğimiz gün olduğu gibi zehirlenmeye, hayatımızı tehlikeye atmaya devam edeceğiz" dedi.

Tuzla'da faaliyet gösteren Kuzey Star Tersanesi'nde çalışma yapıldığı sırada 8 işçi, iş yerinde açık bırakılan karbondioksit gazından zehirlendi. Zehirlenen işçilere tersanede yapılan müdahalenin ardından Pendik Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavilerinin ardından işçiler taburcu edildi.

15 Eylül günü 8 işçinin gazdan zehirlendiği Kuzey Star Tersanesi önünde işçileri örgütlenmeye çağıran DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası, kölece çalışma koşullarının ancak birlikte mücadele ile engelleneceğini kaydetti.

Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı ve Genel Sekreter Hakkı Demiral'ın da katıldığı bildiri dağıtımında, azami karları için işçi sağlığı ve iş güvenliğini maliyeti arttıran ve gereksiz masraf olarak gören patronlar teşhir edildi.

Bildiri dağıtımında konuşan Saygılı, "Birleşmediğimiz müddetçe iş cinayetlerine kurban gitmeye devam edeceğiz. Birleşmediğimiz müddetçe geçtiğimiz gün olduğu gibi zehirlenmeye, hayatımızı tehlikeye atmaya devam edeceğiz. Tek yol birleşmek. Birleşirsek kazanırız. Tek tek olursak patronlar, taşeronlar bizi yutar. Hala sigortalarımız aldığımız ücret üzerinden yatırılmıyor. Çünkü birlik değiliz hakkımızı istemiyoruz. Patronlara trilyonluk gemileri biz yapıyoruz, onlara trilyonlar kazandırıyoruz ama sigortalarımızı dahi aldığımız ücret üzerinden ödemiyorlar. AGİ'lerimizi dahi vermiyorlar. Bu bizim kaderimiz değil. istersek değiştirebiliriz" dedi.