6 Mayıs 2024 Pazartesi

Limter-İş 15. Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi

Limter-İş 15. Genel Kurulu'nu Tuzla'da sendika binasında gerçekleştirdi.

1976 yılından bu yana tersanelerde mücadele yürüten DİSK'e bağlı Gemi Yapımı ve Deniz Taşımacılığı, Ardiyecilik ve Antrepoculuk İşçileri Sendikası (Limter-İş) 15. Genel Kurulunu gerçekleştirdi.

Tuzla'da bulunan Limter-İş Sendikası'nde gerçekleştirilen genel kurul saygı duruş ile başladı. Ardından konuşan Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, "Limter-İş olarak kuruluşumuzdan bugüne tersaneler mücadele yürütüyoruz. Tersanelerdeki kayıtdışı çalışma, keyfiliği biliyorsunuz. 2008 yılına kadar emekli olan işçi sayısı çok azdı. Çünkü bu tersanelerde çalışan işçi arkadaşlarımızın sigortaları ödenmiyordu. Bu keyfilik ve yasadışılık 2008 yılında yaptığımız grev ve direnişle ortadan kalktı. Bu elbette bizi tatmin etmedi. Sigortalarımızın aldığımız ücret üzerinden ödenmesi, taşeron sisteminin ortadan kaldırılması ve iş cinayetlerinin son bulması için mücadele ettik, ediyoruz. Bu direnen işçilerin, yani sizlerin eseridir" dedi.

Bunun yetmeyeceğini söyleyen Saygılı, "Daha büyük kazanımlar için daha büyük örgütlenmek zorundayız. Her yerde bize barikat oluşturan yüzde 1 barajını aşmak için kolektif bir emek seferberligi başlatmak zorundayız. Bakın bugün İzmir'de EZDENİZ çalışanları sendikamızı tercih ediyorsa sendikamızın izlediği sınıf sendikacılığı rotasından sapmadığından dolayıdır. Limter-İş bugün işçilerin aidatları üzerinden zevk-i sefa içinde yüzen bürokratik sendikacılığın panzehiridir. Dolaysıyla Limter-İş'i büyütmek hepimizin baş gorevidir" diye konuştu.

Genel Kurul faaliyet ve mali raporlarının okunup oylandıktan sonra  seçime geçildi. İşçilerin Limter-İş'in yeni dönem yönetim kurulunu seçmesinin ardından Genel Kurul sonlandırıldı.