13 Mayıs 2024 Pazartesi

Limter-İş, 12 Aralık DİSK mitingine çağırdı

Tuzla'daki Kuzey Star Tersanesi önünde işçilere seslenen Limter-İş Sendikası, 12 Aralık Kartal'da gerçekleşecek DİSK mitingine çağırdı. Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Saygılı, işçi ve emekçileri hakları için örgütlenme ve mücadele etme çağrısı yaptı. 

DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası'nın örgütlenme çalışmaları sürüyor. Sabahın erken saatlerinde fabrika ve tersaneler önünde işçilere seslenen ve hakları için, emeği için örgütlenme çağrısı yapan Limter-İş bu sabah da Tuzla'daki Kuzey Star Tersanesi önünde işçilerle buluştu. 

İşçilere seslenen Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, "Her gün çalışıyoruz ama karşılığını alamıyoruz. Gittikçe yoksullaşıyoruz. Bir avuç asalak zenginleşirken milyonlar yoksullaşıyor; sofradaki ekmeğimiz küçülüyor. Doktorlar, hemşireler, mühendisler ‘artık yeter' diyor. Öğrenciler, öğretmenler, köylüler, çiftçiler, küçük esnaf 'artık yeter' diyor. Milyonlarca emekçi 'artık yeter, bıktık, insan gibi çalışmak, insan gibi yaşamak istiyoruz' diyor" ifadelerini kullandı. 

"Artık yeter, geçinmek istiyoruz" şiarıyla gerçekleşecek 12 Aralık Kartal DİSK mitingini duyuran Saygılı, "Artık yeter diyenleri, 12 Aralık'ta Kartal meydanına çağırıyor DİSK. İşçiler, emekçiler meydanları doldurmaya hazırlıyor. Haklarımız için örgütlenelim. Boyun eğersek, diz çökersek olmaz. Örgütlenirsek, mücadele edersek kazanırız. Haklarımız için için örgütlenelim, mücadele edelim" çağrısı yaptı. 

Bildiri dağıtımından sonra Saygı işçi ve ememçilerle sohbet etti, sorularını yanıtladı.