1 Mayıs 2024 Çarşamba

Lice'de operasyona çıkan askerler 6 mezarı tahrip etti

Lice'de operasyona çıkan askerler, Çavundur Mahallesi'nde bulunan 6 mezarı tahrip etti.

Van, Diyarbakır, Hakkari, Muş ve Şırnak'ta mezarlara yapılan saldırılara her gün bir yenisi ekleniyor. Mezarların tahrip edilmesi aileler, demokratik kitle örgütleri ve siyasi partilerce tepkiyle karşılanırken, Lice'nin Yolçatı (Sîsê) Mahallesi'ndeki mezarlıktan sonra bu kez de Çavundur (Licok) Mahallesi'nde bazı mezarlar saldırıya uğradı.

6 MEZAR TAŞI KIRILDI
Mahalle mezarlığında bulunan 1995-96 yıllarında JİTEM elemanları tarafınan katledilen İzzet Tugal, 10 Temmuz 1991 yılında Vedat Aydın'ın cenaze törenine yapılan saldırıda yaşamını yitiren Bahattin Turfan, 90'lı yıllarda Lice ve Muş'taki çatışmalarda yaşamını yitiren PKK'li Aydın Bedran ve İnayet Tanrıverdi, 1993 yılında korucular tarafından katledilen Hiyali Zengin ve oğlu Mustafa Zengin'e ait mezar taşları bölgede operasyona çıkan askerler tarafından tahrip edildiği bildirildi.

4 HAZİRAN'DAKİ ASKERİ OPERASYON
Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre; mahallede yaşayanlar, 4 Haziran'da bölgede başlatılan operasyona katılan askerlerin mezarları tahrip ettiğini belirterek, mezar taşlarının tekmelenerek kırıldığını, bazı mezar taşlarında askerlerin postal izlerinin de bulunduğunu söyledi.