29 Mart 2024 Cuma

LGBTİ+ dernekleri: Aşklarımıza, yaşamlarımıza ve birbirimize sahip çıkacağız

LGBTİ+ dernekleri mücadelelerinin Erdoğan'ın nefret söylemlerinden daha güçlü olduğunu kaydetti ve "Mücadeleyi, dayanışmayı, sevmeyi sürdüreceğiz. Aşklarımıza, yaşamlarımıza ve birbirimize sahip çıkacağız. Bizi kapatmayı vaat olarak sunsalar da; bir kere açıldık, bir daha kapanmayız" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Tayyip Erdoğan'ın konuşmasında LGBTİ+'ları hedef aldı. Açıklama yapan 17 Mayıs ve Kaos GL derneği, "Her seçim döneminde olduğu gibi bu seçim döneminde de LGBTİ+ düşmanlığı ile dolu bir süreci hep beraber izledik. Bizim hakkımızda konuştular. Bizi, yaşamlarımızı hakaretlerle değersizleştirmeye çalıştılar. Ancak yaşamlarımız, irademiz değerlidir, kudretlidir" dedi.

LGBTİ+ mücadelesinin bu Erdoğan'ın kurduğu nefret söylemlerinden daha büyük olduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "17 Mayıs ve Kaos GL dernekleri olarak, LGBTİ+ toplumunu güçlendirmeye, LGBTİ+'ların eşitliği ve özgürlüğü için mücadele etmeye devam edeceğiz. Seçimler ve sonrasının gösterdiklerini değerlendirip, yeni dönem için yol haritamızı çıkartacak, LGBTİ+ kamuoyu başta olmak üzere tüm toplumla paylaşacağız.

"Lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseksler olarak doğduğumuz andan itibaren başlayan mücadelemizle bu karanlık günleri de aşacağız. Birbirimizden güç almaya devam edeceğiz. Mücadeleyi, dayanışmayı, sevmeyi sürdüreceğiz. Aşklarımıza, yaşamlarımıza ve birbirimize sahip çıkacağız. Bizi kapatmayı vaat olarak sunsalar da; bir kere açıldık, bir daha kapanmayız."