16 Nisan 2024 Salı

LGBTİ+ aktivisti Havin Özcan: Direnişi sürdüreceğiz

Boğaziçi direnişine katıldığı gerekçesiyle gözaltına alınan, tecavüz ve ölümle tehdit edilen Kızıl Okyanus LGBTİ+ aktivisti Havin Özcan, ne olursa olsun mücadeleyi sürdüreceğini kaydetti. Özcan, "Üniversiteler bizimdir, atanmış kayyum rektörlerin değil" dedi.

Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan kayyum rektör Melih Bulu'ya karşı direnen Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle dayanışma sürüyor. Boğaziçi direnişine katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ve işkence gören öğrenciler de serbest bırakıldıktan hemen sonra mücadeleye kaldıkları yerden devam ediyor.

Bu öğrencilerden biri de Kızıl Okyanus LGBTİ+ aktivisti Havin Özcan. Özcan, direniş akşamı sosyal medyadan hedef gösterilmişti. Sabaha karşı yapılan ev baskınında işkenceyle gözaltına alınan Özcan'a yönelik saldırılar İstanbul Emniyeti'nde ve hastanede de sürdü. Özcan, cop ıslatılarak tecavüz ve ölümle tehdit edildi; LGBTİ+ kimliğinden dolayı da ayrımcı söylemlere maruz kaldı.

'POLİS SALDIRDI AMA BİZ HEDEF GÖSTERİLDİK'
Travmatik bir süreç geçiren Havin Özcan, mücadeleden vazgeçmeyeceğinin altını çizdi. İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin Beyazıt Ana Kapı önünde düzenlenen dayanışma eyleminde ETHA'ya konuşan Özcan, "LGBTİ+ bireyim. Boğaziçi direnişine demokratik hakkımızı kullanarak katıldık. Direniş esnasında poisin saldırısına uğradık. Saldırı sonrasında ben ve LGBTİ+ arkadaşım Yıldız İdil Şen hedef gösterildik, sanki eylemi biz organize etmişiz gibi. Sabaha karşı evimiz basıldı, işkenceyle evden alındık, bu işkence hastanede ve nezarethanede de devam etti" diye konuştu.

'NE OLURSA OLSUN MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ'
LGBTİ+ olduğu için homofobik ve transfobik söylemlere maruz kaldığını, tecavüz ile tehdit edildiğini hatırlatan Özcan, şöyle devam etti: "Polis bu saldırılarını kamusal alanda da sürdürdü. Biz özgürlük ve demokrasi istiyor, haklarımız için mücadele ediyoruz. Bu nedenle onların saldırıları boşuna. Ne olursa olsun mücadeleyi sürdüreceğiz. Çünkü üniversiteler bizimdir, öğrencilerindir, asla ve asla atanmış rektörlerin değildir, olmayacaktır!"