3 Mayıs 2024 Cuma

Lezita işçilerinden sendika başkanına tepki

İzmir'de direnişlerini sürdüren Lezita işçilerine destek ziyaretinde bulunan İzmir Kadın Platformu adına yapılan konuşmaya müdahale eden Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Çukutli'ye direnişteki işçiler tepki gösterdi. Direnişçi işçiler, "Direniş alanına gelen misafirlerin sözünü kesmek asla kabul edilemez. Bu üslup en hafif tabirle yakışıksızdır" dedi.

Hak-İş'e bağlı Öz Gıda-İş Sendikası'nda örgütlü Lezita işçilerinin direnişi 45. gününde sürüyor. İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki direniş alanını dün İzmir Kadın Platformu üyeleri ziyaret etti. Platform sözcüsü Nuray Öztürk'ün konuşması sırasında elindeki mikrofonu alarak konuşmasını engellemeye çalışan Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Halil Çukutli'ye direnişteki işçiler tepki gösterdi.

Öztürk'ün konuşması sırasında iktidarın ekonomi politikalarını eleştirdi. Bunun üzerine sendika başkanı Çukutli, "Siyaset yapıyorsunuz" diyerek Öztürk'ün elindeki mikrofonu almaya çalıştı. İzmir Kadın Platformu üyeleri duruma müdahale edince, Çukutli, "Sizi buradan çıkartırım" diyerek kadınları tehdit etti..

LEZİTA DİRENİŞÇİLERİ: ASLA KABUL EDİLEMEZ
Sendika başkanının saldırılarına ilişkin Lezita direnişçileri sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı. Direniş alanına gelen misafirlerin sözünü kesmenin asla kabul edilemeyeceğini belirten işçiler, "Fikirlerini beğenelim, beğenmeyelim, kabul edelim, etmeyelim bu üslup ve tarz en hafif tabirle yakışıksızdır. Dün yaşanan olaylarda Genel Başkan'ın tutumunu benimsemiyoruz.
"Kendisi maalesef sendikal tarihe hayırla hatırlanmayacak ve asla unutulmayacak bir imza atmıştır. İzmir Kadın Platformu adına konuşma yapan Nuray Öztürk'e ve tüm dostlara yaşadıkları kötü muamele nedeniyle çok üzgün olduğumuzu belirtiyor, ziyaretleri için teşekkür ediyoruz.
"Tüm yaşananlara rağmen Lezita direnişine karşı gösterdikleri sorumlu tutum ve açıklamalar dolayısıyla teşekkür ediyoruz. Dayanışmaya ve mücadeleye devam" ifadelerine yer verdi.