18 Mayıs 2024 Cumartesi

Lezita işçilerinden boykot çağrısı

İşten atılan Lezita işçileri, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde eylemler yaptı. İşçiler Lezita ürünlerini boykot etme çağrısında bulundu.

İzmir Kemalpaşa'da bulunan Abalıoğlu Lezita fabrikasında Öz Gıda-İş Sendikasına üye oldukları için bir yıl içinde 40'a yakın işçi işten atıldı. Son olarak geçtiğimiz hafta 16 işçinin toplu işten atılmasının ardından işçiler fabrika önünde direniş başlattı.

Direnişlerini sürdüren işçiler ve Öz Gıda-İş Sendikası, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde hem belediye binası hem de market önlerinde eylemler yaptı. İşçiler halka Lezita ürünlerini almayarak boykot etme çağrısında bulundu.

Öz Gıda-İş Sendikası Örgütlenme Daire Başkanı Göksel Şengün, CHP'li Turgutlu Belediyesi'nin işçi düşmanı Lezita'ya işçi bulma kurumu gibi çalıştığını söyledi, "Sendikalı işçileri işveren işten çıkartıyor, yerine alınacak işçiler için belediyeler işverene destek sunuyor. Burada belediyelerin işçilerin yanında olması gerektiğine inanıyoruz. Çeşitli kanallarla daha önce Turgutlu Belediyesi'ne çağrılar yaptık ama nafile. Bugün çıkarılan işçilerle bizzat gittik. Çalışanlarımızın çoğu Turgutlu'da yaşıyor bu yüzden buradan başladık. Eğer bu vurdumduymazlık devam ederse yarın başka belediyeler önüne de gideceğiz" diye ekledi.