23 Nisan 2024 Salı

Leyla Güven'in eylemi 136'ıncı gününde

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'in, PKK Lideri Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevi 136'ıncı gününde. 4 MLKP/KKÖ dava tutsağının da aralarında bulunduğu 5 bini aşkın tutsak tüm hapishanelerde eylemi sürdürüyor.
DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'in, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için başlattığı açlık grevi eylemi 136. gününde devam ediyor. Tüm hapishanelerde 5 bini aşkın tutsak ile dışarıda dayanışma için başlatılan süresiz dönüşümsüz açlık grevleri de sürüyor.
 
LEYLA GÜVEN 136 GÜNDÜR AÇLIK GREVİNDE
 
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle başlattığı açlık grevi 136. gününde devam ediyor.
 
Güven, 8 Kasım'da Diyarbakır E Tipi Hapishanesi'nde başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemini, tahliye olduğu 26 Ocak'tan beri evinde sürdürüyor.
 
Aynı taleplerle Federe Kürdistan Bölgesi'nin Hewlêr kentinde HDP üyesi Nasır Yağız 123, Strasburg'da 14 kişi ve Galler'de İmam Şiş 97, hapishanelerde ise 16 Aralık'ta başlayan tutuklular 98 gündür süresiz dönüşümsüz açlık grevinde. Açlık grevi eylemi 1 Mart'tan itibaren tüm hapishanelere yayıldı.
 
KOMÜNİST TUTSAKLAR 23. GÜNÜNDE
 
Marksist Leninist Komünist Parti ve MLKP/Komünist Kadın Örgütü (KKÖ) dava tutsakları da 1 Mart'ta tüm hapishanelerde 15 günlük dönüşümsüz açlık grevi gerçekleştirdi.
 
Komünist tutsaklardan Muhabbet Kurt (Sincan Hapishanesi), Hülya Gerçek (Bakırköy Hapishanesi) Aydın Akyüz (Kırıklar 1 Nolu F Tipi Hapishanesi) Ali Haydar Saygılı (Tekirdağ 1 Nolu F Tipi Hapishanesi) süresiz açlık grevini sürdürüyor.
 
HDP İL BİNASINDAKİ EYLEM
 
HDP Diyarbakır il binasında milletvekilleri Dersim Dağ, Tayip Temel ve Murat Sarısaç'ın 1 Mart'ta başlattığı eylem de devam ediyor.
 
AKIN VE EKTİREN EVLERİNDE AÇLIK GREVİNDE
 
Erzincan T Tipi Kapalı Hapishanesi'nde tahliye olan Sedat Akın evinde sürdürdüğü açlık grevinin 76. gününde. Bakırköy Hapishanesi'nden tahliye olan Gurbet Ektiren de 38. gününde olduğu açlık grevini Mardin'in Derik ilçesindeki evinde sürdürüyor.