29 Mart 2024 Cuma

'Leyla Güven'e sahip çıkmaya devam edeceğiz!'

HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Elif Bulut, "HDP yalnızca bir parti değildir. Ezilmiş olan herkesle birleştik, Leyla Güven de bunun bir örneği ve değeridir, her zaman sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, DTK Eşbaşkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven'e, "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla 5 yıl hapis cezası verilmesine ilişkin il binaları önünde açıklama yaparak protesto etti.

Açıklama öncesinde il binasının bulunduğu sokak polis ablukasına alındı. Bu esnada polisler gazetecilerin çekim yapmasını da engelledi. HDP ilçe örgütleri, Kadın Zamanı Derneği üyeleri, HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Elif Bulut, HDP İstanbul Milletvekili Zeynel Özen ve çok sayıda kişinin katıldığı açıklamada polis ablukasına karşı sık sık, "Baskılar bizi yıldıramaz", "Leyla Güven onurumuzdur" sloganları ile tepki gösterildi.

Eylemde ilk olarak konuşan HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Elif Bulut, yüzlerce polisin açıklamayı engellemesine karşı, "Ayıp etmişler, Genel Kurmaya da haber verselermiş, onlar da gelseymiş keşke" sözleriyle tepki gösterdi. Bulut, "Baskıların yıldıramayacağını anlamışlar, Leyla Güven kendilerini o kadar korkutmuş ki bu kadar engellemeye çalışıyorlar" diye konuştu. Bulut, ne mücadeleden ne de alanlardan vazgeçmeyeceklerini ve her fırsatta da mücadelelerini göstereceklerinin altını çizdi. Bulut konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "İstediğiniz kadar üzerimize gelin, bu kitlenin sayısıyla bizi hiçbir zaman değerlendiremeyeceğinizi biliyorsunuz. HDP yalnızca bir parti değildir. Ezilmiş olan herkesle birleştik, Leyla Güven de bunun bir örneği ve değeridir, her zaman sahip çıkmaya devam edeceğiz."

Leyla Güven'in ceza alacağını bile bile çalışmalarına devam ettiğini vurgulayan Bulut, "Leyla Güven eminim gülerek karşılık vermiştir bu cezaya" dedi. Kitle ise bu sırada "Berxwedan jiyane" sloganı ile karşılık verdi. Adaleti bulana dek mücadele etmeye devam edeceklerinin mesajını veren Bulut son olarak, "Bizim hafızamız güçlüdür, yapılan hiçbir şeyi unutmayız, adaleti bulana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Ardından kitle, "Faşizme karşı omuz omuza", "Siyasi tutsaklar onurumuzdur" sloganları attı.

Daha sonra söz alan HDP İstanbul Milletvekili Zeynel Özen de, "Ne yaparsanız yapın HDP geri adım atmayacak, bunu alanlarda görüyorsunuz. Bizler bir gün bunun hesabını soracağız, demokratik mahkemelerde yargılanacaksınız" diye konuştu. "Leyla Güven'in yaptıklarının hepsinin arkasındayız" diyen Özen, Leyla'nın onurlu bir bedel ödediğini ve düşman hukukundan dolayı rehin olarak tutulduğunu dile getirdi. Özen son olarak, "Başta Leyla Güven olmak üzere tüm kadın tutsaklara selam gönderiyoruz, geri adım atmayacağız, bu da böyle biline" sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Eylem, "Siyasi tutsaklar onurumuzdur, "Jin jiyan azadi", "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz" sloganları ve alkışlar eşliğinde sona erdi.