6 Mayıs 2024 Pazartesi

Leyla Güven durumunun kötüleşmesi üzerine annesinin taziyeye katılamayacak

Tecridin kaldırılması talebiyle başlattığı açlık grevi eyleminin 59. gününde olan DTK Eşbakanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in sağlık durumunun kötüye gitmesinden ötürü annesinin taziyesine katılamayacağı öğrenildi.
PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması talebiyle tutsak bulunduğu Diyarbakır E Tipi Hapishanesi'nde 59 gündür açlık grevi eyleminde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkâri Milletvekili Leyla Güven'in annesi Cevriye Güven (94), dün yaşamını yitirdi. Bugün Konya'ya annesinin taziyesine gitmesi beklenen Leyla Güven'in avukatlarından edinilen bilgiye göre, Leyla Güven'inn tansiyonun çok düşük olduğu ve sağlık durumunun giderek kötüleşmesi nedeniyle taziyeye katılamayacağı kaydedildi.
 
Leyla Güven'in avukatlarından elde edilen bilgiler şu şekilde: "Verilen izin üzerine bu sabah 08.00'de Leyla Güven'i ring aracı ile almaya gelmişler. Şeker, su, tuzda verilmiş ama Leyla Güven, bu sabah durumu kötüye giderek tansiyonu 9'a 7'yi gösterdi. Midesi bulanıyor ve baş dönmesi fazlalaşmış. Bu sebeple dilekçe ile eyleminin 59. gün olması, artık kalkamayacak ve yürüyemeyecek hale gelmesi sebebiyle gidemeyeceğini belirtmiştir."