9 Mayıs 2024 Perşembe

'Leyla Güven biz kadınların iradesidir'

HDP ve HDK Ankara Kadın Meclisi, Leyla Güven'in serbest bırakılması talebiyle basın açıklaması yaptı. Yapılan konuşmada, "Leyla Güven, biz kadınların iradesidir. Hiçbir faşist iktidar, onu ve bizleri mücadelemizden alıkoyamamış, geri adım attıramamıştır" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Ankara Kadın Meclisi, Leyla Güven'in serbest bırakılması talebiyle HDP Ankara İl binasında basın açıklaması yaptı.

Açıklamaya Ankara Kadın Meclisi, İlerici Kadın Meclisi ve Yeni Demokrat Kadın katıldı. Açıklamada konuşan HDP Ankara İl Eşbaşkanı Pakize Sinemillioğlu, Güven'in tutuklanmasına tepki göstererek, "Bizler şunu çok iyi biliyoruz ki; Leyla Güven şahsında verilen bu karar ile iradesi teslim alınmak istenen başta Kürt halkı ve kadınlar olmak üzere toplumsal muhalefete gözdağı verilmek istenmektedir. Bu karar bizim için yok hükmündedir" dedi.

Güven'in, ömrünü kadınların ve Kürt halkının mücadelesine adadığı ve bu uğurda bedeller ödediğini vurgulayan Sinemillioğlu, "Leyla Güven, biz kadınların iradesidir. Hiçbir faşist iktidar, onu ve bizleri mücadelemizden alıkoyamamış, geri adım attıramamıştır. AKP MHP faşist iktidarının bu saldırıları da, Leyla Güven'in mücadelesine engel olamayacak" diye konuştu.

Ardından söz alan Yeni Demokrat Kadın üyesi Deniz Akbıyık,  "İçinden geçtiğimiz süreç kadın mücadelesinin yükseldiği ve bütün sokakları sardığı bir süreç. Aynı zamanda erkek egemen zihniyetin, kadın hak ve kazanımlarına saldırdığı bir süreçten geçiyoruz. Leyla Güven'in tutuklanmasını da kadına yönelik saldırılardan ayrı tutmuyoruz. Biz dışarıda Leyla içeride mücadele etmeye devam edeceğiz. Kadın mücadelesini yükselteceğiz" ifadelerini kullandı. 

İlerici Kadın Meclisi adına konuşan Sude Sivri ise Leyla Güven'in içeride direnmeye devam edeceğini bildiklerini belirterek, kendilerinin de dışarıda mücadele edeceklerini vurguladı.

Kadınlar açıklamanın ardından Leyla Güven'e yeni yıl kartları gönderdi.