23 Nisan 2024 Salı

Leyla Güven, açlık grevindeki sosyalistlere mesaj gönderdi

Tecridin kaldırılması amacıyla 166 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven, ESP, SKM ve SGDF üyelerine mesaj gönderdi.
Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması talebi ile açlık grevinde olan DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, direnişinin 166. gününde. Hapishanelerde binlerce tutsağın açlık grevi direnişi ise 42. gününde devam ediyor.
 
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri, Leyla Güven ve binlerce tutsağın direnişine ses vermek amacıyla 3'er günlük dönüşümlü açlık grevine başlamıştı. ESP, SKM ve SGDF üyeleri ikinci gruba devrederek açlık grevine devam ediyor.
 
Leyla Güven, yazılı mesaj göndererek sosyalistlerin çalışmalarında başarılar dileyerek faşizmin kesintisiz eylem çizgisi ile geriletilebileceğini belirtti. Güven'in mesajı şöyle:
 
"Sevgili yoldaşlar, bu eylemin ilk gününden bugüne hiç sarsılmayan bir irade ile mücadele ettiniz. Faşizm ancak kesintisiz bir eylem çizgisi ile geriletilebilir. Eylemlerinizin çeşitliliği ve yoğunluğu çok anlamlıydı. Her birinizin devrimci yüreğinden öpüyorum."