19 Nisan 2024 Cuma

LC Waikiki mağazaları eylem alanına döndü

İnşaat-İş, Dev Yapı-İş, Dev Turizm-İş Marmara Şubesi, Limter-İş ve Dev İşçi-Sen, İstanbul'da dört ayrı AVM'de bulunan LC Waikiki mağazalarını eylem alanına çevirdi. 11 gündür direnen işçilerin maruz kaldıkları hak gasplarının anlatıldığı eylemlerde, dayanışma ve LCW ürünlerini satın almama, boykot çağrısı yapıldı.

Haklarını istedikleri için Kod 46 ile işten atılan LC Waikiki işçilerinin direnişi 11. gününde. Esenyurt'ta bulunan LC Waikiki deposu önüne direniş çadırı kuran işçiler ilk günkü coşku ve kararlılıkla eylemlerine devam ederken, dayanışma eylemleri de sürüyor.

İnşaat-İş, Dev Yapı-İş, Dev Turizm-İş Marmara Şubesi, Limter-İş ve Dev İşçi-Sen, direnişteki işçilerle dayanışmak için LC Waikiki'ye ait mağazaları eylem alanına çevirdi. Sendikacılar halka yönelik konuşmalarla işçi ve emekçi düşmanı LC Waikiki'yi boykot etmeye çağırdı.

DİRENEN İŞÇİLERLE DAYANIŞMA ÇAĞRISI
İlk eylemlerini Kadıköy'de bulunan Tepe Nautilus AVM'deki LC Waikiki içinde yapan sendikacılar, işçilere ve alışveriş için gelen halka LC Waikiki patronlarının emek sömürüsünü anlattı, direnen işçilerle dayanışma çağrısı yaptı.

'BU MAĞAZADAN ALIŞVERİŞ YAPMAYIN'
Akasya AVM'de bulunan LC Waikiki'de yapılan eylemde ise buradan alınan bir pantolonun işçilerin günlük yevmiyelerinden daha fazla olduğuna dikkat çekildi. Haklarını arayan işçilerin Kod 46 ile işten atıldığı hatırlatılan konuşmada, "Bu mağazadan alışveriş yapmayın" denildi.

'PATRONLARIN KARŞISINDAYIZ'
Maltepe Park AVM'de LC Waikiki'de yapılan eylemde patronların haklarını istediği için işçileri işten attığı hatırlatıldı, "İşçilerin emeğini sömüren patronların karşısındayız" denildi.

Sendikaların son durağı ise İstMarina AVM oldu. Burada halka seslenen sendika üyeleri 11 gündür işçilerin neden direndiklerini anlattı. Emek sömürüsüne, hak gasplarına karşı alışveriş yapanlara seslenen sendika üyeleri, "LC Waikiki'den alışveriş yapmayın" dedi.

Sendikacıların konuşması sırasında mağazada bulunanlar alışveriş yapmayı bırakarak alkışlarla destek verdi.