26 Nisan 2024 Cuma

LC Waikiki işçileriyle dayanışma sürüyor

Direnişlerinin 13. gününde olan LC Waikiki işçileriyle dayanışma sürüyor. Almanya'da direnişte olan Borbot işçileri LC Waikiki işçilerine selam gönderirken, sosyal medya eyleminde de boykot çağrısı yapıldı.

Haklarını istedikleri için Kod 46 ile işten çıkarılan Limter-İş üyesi LC Waikiki işçileri direnişinin 13. gününde sürüyor. İşçiler, ilk günkü kararlılıkla eylemlerini sürdürürken dayanışma ise sınırları aştı.

DİRENEN BORBET İŞÇİLERİNDEN BOYKOT ÇAĞRISI
Almanya'nın Solingen kentinde tazminatsız işten atmaya karşı 25 Aralık'tan bu yana direnişte olan Borbet işçileri, direnen LC Waikiki işçilerini selamladı. Sınıf dayanışmasının önemine dikkat çeken direnişteki işçiler, Türkiye'de direnen işçilerle dayanışma ve LC Waikiki'yi boykot etmeye çağırdı.

SOSYAL MEDYADA EYLEM
Öte yandan #LCWaikikiİşçisineSesVer tagıyla sosyal medyada yapılan eylemde çok sayıda Twitter kullanıcısı, asıl suçun sendikalı olmak değil sendikal hakkını kullandığı için işçileri işten atmak olduğunu kaydetti. Direnen işçilerle dayanışma çağrısının yapıldığı sosyal medya eyleminde de LC Waikiki'yi boykot çağrısı yapıldı.