19 Nisan 2024 Cuma

LC Waikiki direnişi dayanışmayla sürüyor

LC Waikiki işçilerinin direnişi 10. gününde kararlılıkla sürüyor. Öte yandan işçilerle dayanışmak için BİH Tuzla'da yazılamalar yaparken, Mücadele Birliği de birçok noktada boykot çağrısı yaptı.

Gasp edilen haklarını istedikleri için Kod 46 ile işten çıkarılan LC Waikiki işçilerinin direnişi 10. gününde coşku ve kararlılıkla sürüyor. Sabahın erken saatlerinde depo önündeki direniş çadırında bir araya gelen direnişteki işçiler, sloganlarla eylemlerine başladı.

Sınıf dayanışmasının önemine dikkat çeken LC Waikiki işçileri, 95 gündür direnen Bursa Barutçu Tekstil işçilerini selamladı. Barutçu direnişçilerinin bu akşam gerçekleşecek dayanışma gecesini hatırlatan LC Waikiki direnişçileri, dayanışma çağrısı yaptı.

"Direne direne kazanacağız" sloganlarıyla tüm gün depo önünde eylemde olan, halaylarıyla coşkuyu düşürmeyen işçilerle dayanışma eylemleri de sürdü.

Birleşik İşçi Hareketi, Tuzla'da "LCW'de direnen işçiler kazanacak", "LC Waikiki'de atılan işçiler geri alınsın" yazılamaları yaptı.

Öte yandan Mücadele Birliği de İstanbul'un birçok noktasında yapıştırdığı stickerlarla işçi düşmanı LC Waikiki'yi boykot çağrısı yaptı.