18 Nisan 2024 Perşembe

LC Waikiki direnişi 18. gününde: Dayanışma büyüyor

Direnişlerinin 18. gününde emekçi halkın desteğiyle direnişlerinin büyüdüğünü kaydeden LC Waikiki işçileri, "Sonuna kadar direneceğiz. Hakkımızı alana, işbaşı yapana kadar direnişimiz devam edecektir" dedi.  İşçilerle bugün de dayanışma eylemleri ve boykot çağrısı sürdü. İstanbul'un birçok noktasında LC Waikiki boykot çağrıları yükseldi.

LC Waikiki işçilerinin direnişi 18. gününde. Soğuk havaya rağmen bir kez daha eylem alanlarında buluşan direnişçiler, sonuna kadar kazanacaklarını vurguladı. İşçilerin direnişi depo önünde sürerken, dayanışma eylemleri de devam etti. İstanbul'un semtlerinde gerçekleşen eylemlerde LC Waikiki işçilerinin emeğinin sömürülmesine karşı mağazaları boykot çağrısı yapıldı.

'DİRENİŞİMİZ DEVAM EDECEKTİR'
İşçiler, "Direnişimizin 18. günü. Direnişimiz kararlılıkla devam ediyor. Emekçi halkımızın emekçi kamuoyunun bize vermiş olduğu destekle direnişimiz büyüyor. Sonuna kadar direneceğiz. Hakkımızı alana, işbaşı yapana kadar direnişimiz devam edecektir" dedi.  

'DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ'
"Direne direne kazanacağız" sloganı atan işçilerin Esenyurt merkez depo önündeki direnişi sürüyor.

'BİLAL ATAN'IN DİRENİŞİNİ SELAMLIYORUZ'
İşkenceye uğrayan ve işten çıkarılan Ağaç Aş direnişçisi Bilal Atan'a selam yollayan LC Waikiki işçileri, "İBB Ağaç Aş'de işkenceye uğrayan ve haksız yere işten çıkartılan Bilal Atan yalnız değildir. Mücadelesini destekliyoruz, yanındayız" dedi.

İşçiler, "Bilal Atan yalnız değildir", "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganı attı.

LC WAİKİKİ'YE UYARI: YALANLARINIZDAN VAZGEÇİN
Depoda çalışan işçilere seslenen direnişteki işçiler bildirilerini  dağıttı. Öte yandan LC Waikiki yöneticileri kamuoyuna yaptığı ve kendilerini suçladığı açıklamayı hatırlatan işçiler,"Biz işçilerin promosyonlarını verdik diyorlar. İçeride çalışan arkadaşlara soruyoruz, 'promosyonlarımız ödenmedi' diyorlar. LC Waikiki'ye sesleniyoruz, artık bu yalandan vazgeçin" dedi.

GENÇLİK ÖRGÜTLERİNDEN BOYKOT ÇAĞRISI
İşçilerin depo önünde direnişi sürerken gençlik örgütleri Mecidiyeköy'de bulunan LC Waikiki mağazası önünde Limter-İş'in direnişe ilişkin bildirilerini dağıttı, LC Waikiki'yi boykoto çağırdı.

ESP'DEN BEŞİKTAŞ'TA EYLEM
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İstanbul İl Örgütü, Beşiktaş'ta bulunan LC Waikiki mağazasında eylem yaptı, dayanışmaya ve boykota çağrı yaptı. Çalışanlara seslendi, "Sınıf kardeşlerinizle dayanışın, örgütlenin" dedi.

LC Waikiki'nin yalanlarını teşhir eden sosyalistler, işçilerin haklarını aradıkları için işten atıldıklarını duyurdu. Emekçi halklara da boykot çağrısı yapan sosyalistler, mağaza içindeki eylemlerini "LC Waikiki işçisi yalnız değildir" sloganıyla sonlandırdı.

Daha sonra mağaza önünde halka yönelik konuşmalarla eylemlerini sürdüren sosyalistler, Limter-İş'in direnişi anlattığı bildirileri dağıttı. Sosyalistlerin çağrısına yanıt veren bir kişi, "LC Waikiki siz nasıl işçiye dokunursunuz, yazıklar olsun lanetliyorum sizi" diyerek tepki gösterdi.

EKOLOJİSTLERDEN EYLEM: DOĞAYI VE EMEĞİ SÖMÜRENLER AYNI
İstanbul İklim Adaleti Koalisyonu ve Ekoloji Birliği LC Waikiki önünde yaptıkları açıklamada doğayı ve emeği sömürenlerin aynı olduğunun altını çizdi. Ekoloji aktivistleri, "LC Waikiki işçilerinin yanındayız. Doğayı sömürenlerle, emeği sömürenler aynı. LC Waikiki işçileriyle birlikte olacağız" dedi.

Ekoloji aktivistleri "LC Waikiki işçisi yalnız değildir", "Doğayı, emeği, sömürenler aynı" sloganları attı.

DİRENİŞÇİ BİLAL ATAN'DAN FATİH LC WAİKİKİ ÖNÜNDE EYLEM
Direnişteki Ağaç AŞ. işçisi Bilal Atan, direnişini 47. gün erken sonlandırarak Fatih'te bulunan LC Waikiki önünde açıklama yaptı. LC Waikiki işçileriyle dayanışma ve mücadele çağrısı yapan Atan, "Hukuksuzca Kod 46 ile LC Waikiki işbirliğiyle işten atıldılar. LC Waikiki işçileri yalnız değildir direnişçilere destek olalım, yanlarında olalım" dedi.