26 Nisan 2024 Cuma

LC Waikiki direnişi 17. gününde

LC Waikiki işçilerinin direnişi 17. gününde coşku ve dayanışma ile sürüyor. İşçileri bugün ekoloji aktivistleri ziyaret ederken, İnşaat-İş'in kurduğu Dayanışma Yaşatır İşçi Kooperatifi'nden gelenlerle sofra kuruldu. İşçilerin direnişi sürüyor.

LC Waikiki Esenyurt deposunda çalışan temizlik işçilerinin işten atılmalarının ardından başlattığı direniş 17. gününde. Direniş alanından seslenen işçiler, "Direnişimizin 17. günündeyiz. Buradan direnen işçileri selamlıyoruz. Halkımıza çağrımız LC Waikiki'yi boykot etmeleri, bizimle dayanışmaları" dedi.

"Direne direne kazanacağız", "Yaşasın sınıf dayanışması", "Direne direne direnişle zafere" sloganlarını atan işçiler ardından direniş halayına durdu.

İŞÇİLERE DAYANIŞMA ZİYARETLERİ SÜRÜYOR
İşçilere bugün de dayanışma ziyaretleri gerçekleşti. Ekoloji aktivistleri ve İnşaat-İş Sendikası işçileri ziyaret etti.

Dayanışma Yaşatır İşçi Kooperatifi'nden işçilere yemek getiren İnşaat-İş üye ve yöneticileri, öğlen yemeğini hazırladı. İşçiler ve dayanışma ziyaretine gelenler birlikte sofraya oturdu.

Direniş alanında yakılan ateş başında işçilerin direnişi ve halayı sürüyor.

Öte yandan işçilerle dayanışma için yapılan yazılamaları LC Waikiki'nin silmesi üzerine Limter-İş ve İnşaat-İş, LC Waikiki'nin Esenyurt'ta deposunun duvarlarını, "Direniş ve dayanışmayla kazanacağız" ve "Bize güç verin onlara diz çöktürelim" sloganlarını yazdı.