18 Nisan 2024 Perşembe

LC Waikiki direnişi 12. gününde: Patronlara karşı sınıf dayanışmasını büyütüyoruz

LC Waikiki işçilerinin direnişi 12. gününde sürüyor. Bakırköy'ü eylem alanına çeviren direnişçi işçiler, patronun haklarını gasp ettiğini kaydetti ve boykot çağrısı yaptı. İşçilerin çağrısı karşısında alışverişi kesen çok sayıda kişi alkışlarla destek erdi. Direnişçi işçiler daha sonra Esenyurt depo önüne geçti, direnişlerini sürdürüyor.

Gasp edilen haklarını aradıkları için Kod 46 ile işten çıkarılan 14 LC Waikiki işçilerinin direnişi 12. gününde sürüyor. İşçiler bugün gerçekleştirdikleri bir dizi eylem ve etkinlik sonrası Esenyurt depo önünde direnişlerine devam ediyor.

'DOĞAMIZ VE EMEĞİMİZ İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ'
Sabahın erken saatlerinde Bakırköy'de düzenlenen Ekoloji Konferansına katılan işçilere alkışlarla sahneye davet edildi. "Direne direne kazanacağız", "Yaşasın sınıf dayanışması" sloganlarıyla karşılanan işçiler, "Doğayı ve emeğimizi sömürenlere karşı birlikte mücadele edeceğiz" dedi.

LC WAİKİKİ MAĞAZASINDA EYLEM: BOYKOT EDİN
Limter-İş üyesi işçiler daha sonra Bakırköy'de bulunan LC Waikiki mağazalarını eylem alanına çevirdi. Mağaza içinde haklarının gasp edildiğini anlatan işçiler, alışveriş yapanların LC Waikiki'yi boykot etmesini istedi. Bunun üzerine mağazada bulunan çok sayıda kişi alışverişini yarıda kesti, alkışlarla direnişteki işçilerle mağazadan çıktı.

BAKIRKÖY HALKINA UĞRADIKLARI HAK GASBINI ANLATTILAR
Daha sonra Bakırköy'de bildiri dağıtan direnişçi işçiler, sendika hakkının Anayasal hak olduğunu, Limter-İş'te örgütlendikleri, haklarını aradıkları için "hırsızlık" iftirasıyla Kod 46'yla işten atıldıklarını, tazminat da olmak üzere haklarının gasp edildiğini, yeni iş bulmalarının zorluğuna dikkat çekti, açlık ve yoksulluğa mahkum edildiklerini anlattı. Bakırköy'de direniş ve dayanışma çağrısı yapan LC Waikiki işçileri, kazanana kadar mücadele edeceklerini vurguladı.

ALMANYA'DA DİRENEN İŞÇİLER SELAMLANDI
Eylemlerini daha sonra Esenyurt'ta bulunan depodaki direniş alanına taşıyan işçiler, Almanya'nın Solingen kentinde IG Metall sendikasına üye 600 Borbet işçisinin hileli iflas kararıyla tazminatsız işten atılmalarına direnişle yanıt verdiklerini söyledi, direnişi selamladı. "Ülkeler farklı ama patronların hileleri benzer, patronlara karşı sınıf dayanışmasını büyüterek yürüyeceğiz" diyen işçiler, "Yaşasın sınıf dayanışması" sloganı attı.

TİP ESENYURT İLÇE ÖRGÜTÜNDEN DAYANIŞMA ZİYARETİ
Öte yandan işçilerle dayanışma ziyaretleri de sürüyor. Direnişin 12. gününde işçileri TİP Esenyurt ilçe örgütü ziyaret etti.

Direniş alanında eylem halay ve sloganlarla sürüyor.