27 Nisan 2024 Cumartesi

KYK yurdundan çıkarılmak istenen öğrenciler direnişe geçti

Tunceli Ehlibeyt KYK Kız Öğrenci Yurdunda kalan öğrenciler, binanın depreme dayanıklı olmadığı iddiasıyla yurttan çıkarılıyor. Özel yurda taşınmak istenen öğrenciler yurtta direnişe geçti. ETHA'ya konuşan bir öğrenci, "Devlet yurdundan özel yurda taşımak istiyorlar. İki katı fiyatı. O yurdun sokaklarında ışıklandırma yok, tacizcisi var. Burada ayaklanma başlattık, direneceğiz" dedi. 

Dersim'de bulunan Tunceli Ehlibeyt KYK Kız Öğrenci Yurdu D Blok'ta kalan öğrencilerin yurdu boşaltmaları istendi. Yurt müdürlüğünün keyfi kararına karşı öğrenciler direnişe geçti. 

Yurtta kalan öğrencilerden aldığımız bilgiye göre söz konusu yurt devlet yurdu ve taşınmak istedikleri ise özel yurt. ETHA'ya konuşan bir öğrenci şunları söyledi: "Kaldığımız yurt çarşıda, diş hastanesinin tam karşısında. Deprem riski de yok. Ama depreme dayanıklı olmadığı iddiasıyla bizi çıkarmak istiyorlar. 

'DEVLET YURDUNDAN ÖZEL YURDA TAŞIMAK İSTİYORLAR'
"Burası KYK yurdu, taşımak istedikleri ise özel yurt. Biz burada aylık 345 lira ödüyoruz ama taşıyacakları yurda 700 lira vermemiz gerek. 

'TAŞIYACAKLARI YURDUN SOKAKLARINDA IŞIKLANDIRMA BİLE YOK'
"Taşıyacakları yurdun ulaşım sıkıntısı var. Okula gelen arkadaşlar hendeklerin üzerinden atlayarak geliyor. Sokaklarında ışıklandırma yok, yabani hayvanlar var. Sokaklarda alkol kullanan, tacizde bulunanlar var. Bu yüzden gitmemek için direniyoruz. Burada bir ayaklanma başlattık. Direnişimiz sürecek."