9 Mayıs 2024 Perşembe

Hasta tutsak Nazım Çağlak'ın durumu ağırlaşıyor

Hasta tutsak Nazım Çağlak'ın durumuna dikkat çeken Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, Nazım Çağlak'ın derhal serbest bırakılmasını istedi.

Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek için İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi önünde basın açıklaması düzenledi. "Tedavi haktır engellenemez, hasta mahpuslar serbest bırakılsın" pankartı açılan eylemde basın açıklamasını Nuray Çevirmen okudu.

Ahlat T Tipi Kapalı Hapishanesi'nde tutulan ağır hasta tutsak Nazım Çağlak'ın durumunu kamuoyuyla paylaşan Çevirmen, Çağlak'ın böbrek yetmezliği kaynaklı bir böbreğinin alındığını söyledi. Çağlak'ın diğer böbreğinin de yüzde 40 oranında çalıştığını ve iflasa gittiğini belirten Çevirmen, Çağlak'ın aynı zamanda kalp hastası olduğunu belirtti.

Çağlak'ın iki defa kalp krizi geçirdiğini söyleyen Çevirmen, şöyle devam etti: "Bu rahatsızlığı için tekrar anjiyo olması gerekiyor ancak böbreklerinden kaynaklı olarak risk gerekçesiyle anjiyo yapılamıyor. Yine Bel fıtığı rahatsızlığı bulunmakta ve belde oluşan fıtıklardan dolayı yürümekte ve kendi bireysel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor. Yeterli tedavi olamadığında; ağrıları sürekli artıyor. Çağlak'ın ayrıca tedavisinin daha iyi yapılması için tam teşekküllü bir hastanenin olduğu bir ile sevk gerçekleştirilmesine dönük defalarca kez sevk talebinde bulunmasına rağmen bu talebinin kabul edilmediğini belirtti. Nazım Çağlak'ın ağır hastalıkları ve yaşamsal ihtiyaçlarını tek başına karşılayamamasından kaynaklı olarak acil olarak tahliye edilmesi gerekmektedir."